3 milyon liralık konuşan Gökçek robotu nerede?

Melih Gökçek’in Konuşan Robot Skandalı Ortaya Çıktı

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek tarafından Ankapark için 801 milyon dolar harcanıp çürümeye terk edilen skandala yeni bir boyut eklendi. Gökçek’in kendisi için yaptırdığı konuşan robot ortaya çıktı.

Gökçek, 1.78 boyunda ve 80 kilo ağırlığındaki robota 2014’ün aralık ayında KDV hariç 127 bin lira ödedi. Ancak bugünün değeri ile 3 milyon lira olan bu robot Ankapark için alındı, ama hiç kullanılmadan depoya kaldırıldı ve şimdiye kadar ortaya çıkmadı. Faturası ve çizim fotoğrafları bulunan robotun şu anda nerede olduğu belirsiz.

Gökçek’in robotu için kesilen fatura “Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı’nda Kullanılmak Üzere 9 Kalem Oyuncak Alım İşi” olarak geçiyor. Robotun adı İngilizce olarak ‘Talking model game system’, Türkçe’de ise ‘Konuşan manken oyun sistemi’ olarak biliniyor. Başlangıçta ABB’de başkanlık makamına kadar götürülen robot, daha sonra Ankapark’ın tanıtım çadırına konuldu ancak yine depoya kaldırıldı. Mansur Yavsaş’ın göreve gelmesiyle yapılan araştırmada ise robot depoda bulunamadı.

Robot ile ilgili tanım ise şöyle: “Vitrin mankeninin yüzüne tanınmış bir kişinin hareketli yüz görüntüsünün yansıtılmasıyla oluşturulan ve izleyenlere konuşan canlı bir manken görüntüsü.”

Related Posts

Trump Müslüman başkan adayını hedef aldı: Komünist delinin New York’u mahvetmesine izin vermeyeceğim

ABD Başkanı Donald Trump, New York belediye başkanlığı ön seçimini kazanan Müslüman aday Zohran Mamdani’den şehri “kurtaracağını” ve yeniden “harika yapacağını” ileri sürdü. Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, New York’ta ön seçimleri …

CHP’li Zeybek’ten orman yangınları için açıklama: Belediyelerimiz desteğini sürdürüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Ildır ve Germiyan mahallelerinde başlayan yangınlara belediye ekiplerinin tüm imkanlarıyla hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edildiğini bildirdi.

Eyüpsultan’da ikiye bölünen otomobil sürücüsünün feci sonu

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde gece yarısı meydana gelen trafik kazası yürekleri burktu. Topçular Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde seyir halindeki bir otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak yol ortasındaki aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle adeta ikiye bölünen araç hurdaya dönerken, sürücü olay yerinde yaşamını yitirdi.

Hamas Genel Sekreteri Hürriyet’e konuştu: ‘İşgal biterse esirleri bırakırız’

Hamas Siyasi Büro’nun Gazze Genel Sekreteri Ebu Avn, İsrail işgalinin bitmesi karşılığında tüm rehineleri serbest bırakarak ateşkes yapmaya hazır olduklarını söyledi. Hamas yetkilisi, bölgedeki “merkez güç” olarak tanımladığı Türkiye’nin barış çabalarından mutlu olduklarını aktardı.

Kıbrıs’ta Rum liderin hedefi: Dönem başkanı olunca Erdoğan’ı davet edecek

Ocak ayında AB Dönem Başkanlığı’nı devralmaya hazırlanan Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, 23 Nisan’da 2026’da gayri resmi AB zirvesi düzenleyeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da konuk lider olarak Güney Kıbrıs’a davet edeceğini açıkladı.

Süleymancılar Cemaati liderine sahte otopsi düzenlendi iddiası

Süleymancılar Cemaatinin 9 yıl önce hayatını kaybeden lideri Arif Ahmet Denizolgun’un ölümünden sonra sahte otopsi raporu hazırlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Dönemin Adli Tıp Kurumu görevlileri hakkındaki soruşturma dosyası Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi