Yargıda anlık takip dönemi başlıyor

Yargı Sisteminde Yeni Adımlar Atılıyor

Hükümetin gündeminde yargı sisteminde atılacak yeni adımlar var. Adaletin etkinliğini artırmak amacıyla yargıda anlık takip ve etkin teftiş dönemi başlatılacak. Bu kapsamda adalet ve yargı teşkilatının teftişine ilişkin kapasite yükseltilecek.

Türkiye’nin aktardığına göre performans ve verimlilik artırılarak yargısal süreçlerin makul sürede tamamlanması için önleyici teftiş uygulamaları geliştirilecek. Teftiş kurullarının bünyesinde anlık takip yapacak ve tespit edilen sorunları anında çözüme kavuşturacak birimler oluşturulacak. Teftiş sonrası iyi uygulama örneklerine yer verilecek.

Müfettişliğe atanmak için aranan mesleki kıdem süresi ise artırılacak. Müfettişlerin atanmalarını takiben ve görevlerinin devamı süresince uzmanlık gerektiren alanlarda eğitim almaları sağlanacak. Cumhuriyet savcılarının adalet daireleri ile kasa hesapları üzerindeki gözetim ve denetim yetkisinin güçlendirilmesi için ağır ceza merkezlerinde denetim büroları kurulacak.

(ALINTI)

Related Posts

Süleymancılar Cemaati liderine sahte otopsi düzenlendi iddiası

Süleymancılar Cemaatinin 9 yıl önce hayatını kaybeden lideri Arif Ahmet Denizolgun’un ölümünden sonra sahte otopsi raporu hazırlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Dönemin Adli Tıp Kurumu görevlileri hakkındaki soruşturma dosyası Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi

Şehrin ve sektörün kaderini belirleyecek! Türkiye’nin en önemli santrallerinden biri kapanmayla karşı karşıya

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Soma Termik Santrali’nin, on yıldır işletmesini üstlenen Konya Şeker’in biriken borçları ve yerine getirilmeyen yükümlülükleri nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

İstanbul trafiğinde iki maganda hastası olan kadına kabusu yaşattı

İstanbul trafiğinde iki maganda, hastaneye giden ailenin önünü kesip saldırdı.

CHP kurultay davasında yeni gelişme

Son dakika… CHP kurultay davasında yeni gelişme yaşandı. Kurultay davası asliye ceza mahkemesinde görülecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin görevsizlik kararının kaldırıldığını duyurdu.

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

Sarıyer’de denize girdikten sonra kaybolan Enes’ten kahreden haber

Sarıyer Kısırkaya Plajı’nda denize girdikten sonra kaybolan 18 yaşındaki Enes Açıkça’nın cansız bedeni, kaybolduğu yerden 4 kilometre uzaklıkta bulundu.