Belçika’da on binlerce öğretmen tasarruf tedbirlerini protesto etti

Belçika’daki Fransızca Eğitim Veren Öğretmenler Hükümetin Tasarruf Tedbirlerine Karşı Protesto Düzenledi

Belçika’da Fransızca eğitim veren yaklaşık 30 bin öğretmen, hükümetin mesleki eğitim alanındaki tasarruf tedbirlerine karşı protesto düzenledi.

Belçika’daki bütün işçi sendikalarının çağrısı üzerine Fransızca eğitim veren çok sayıda öğretmen, Brüksel’deki Midi Tren İstasyonu önünde toplandı.

Valon ve Brüksel Bölge hükümetinin mesleki eğitim alanındaki tasarruf tedbirlerini protesto eden öğretmelel, “Esas olan eğitim”, “Eğitimden tasarruf olmaz”, “Eğitim geriliyor” yazılı afişler açtı.

Hükümet karşıtı sloganlar atan göstericiler, ana yolları kullanarak siyasi parti binaları önünden geçip Barricades Meydanı’na kadar yürüdü.

Sendikaların çağrısıyla Fransızca eğitim veren öğretmenler 2 günlük grev başlattı ve bu nedenle Brüksel ve Valon Bölgeleri’nde pek çok okulda eğitim yapılamadı.

Öğretmenlerin yürüyüşü nedeniyle Brüksel’in merkezi bölgelerinde trafik büyük ölçüde aksadı.

Related Posts

Kartalkaya davası başlıyor

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel yangınına ilişkin aralarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 32 sanığın yargılanmasına bugün başlanıyor.

Duayen gazeteci Hikmet Çetinkaya entübe edildi

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çetinkaya’nın durumu sevenlerini üzdü.

Bir süredir sağlık sorunları yaşadığı ifade edilen Çetinkaya’nın entübe edildiği belirtildi.

Canlı yayında ölümden döndü: Salyangoz canından ediyordu

TikTok’ta paylaşılan bir video, ölümcül bir hatayı gözler önüne serdi. Beckylee Rawls, Japonya’nın Okinawa sahilinde dolaşırken estetik görüntüsüne kapıldığı bir deniz kabuğunu topladı. Ancak sonradan fark etti ki, eline aldığı şey dünyadaki en …

Bu kavunun tanesi 5.200 liraya satılıyor: Kapış kapış gidiyor

Dünyanın en pahalı meyvelerinden biri olarak bilinen Japon Crown Kavunu, New York’ta adeta kapış kapış gidiyor… Bu kavunun bu kadar pahalı olma nedenini duyan ise saygı duyuyor.

CANLI | Özgür Özel’den CHP’li belediyelere operasyonlar sonrası ilk açıklama

CANLI | Özgür Özel’den CHP’li belediyelere operasyonlar sonrası ilk açıklama

LeMan protestocularıyla tartışan akademisyene tutuklama

LeMan’ın Beyoğlu’ndaki ofisine saldıran grupla tartışan akademisyen Aslı Aydemir’in tutuklandığı öğrenildi.