Putin: Ukrayna ile şimdi müzakere yaparsak meşru olmayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile Müzakereler Hakkında Konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Rusya ile müzakereleri yasakladığını belirterek, “Şimdi müzakerelere başlarsak bu meşru olmayacak.” dedi.

Putin, Ukrayna’daki durumla ilgili Rus devlet kanalı Rossiya-24’e açıklamalarda bulundu. Ukrayna tarafıyla “özel askeri operasyon” başladıktan hemen sonra müzakerelere başladıklarını anımsatan Putin, “Başlangıçta, Ukrayna yönetimine, Donetsk ve Luhansk’taki insanların Ukrayna’nın bir parçası olmak istemediklerini, burayı terk etmeleri halinde her şeyin orada sonlanacağını söyledik.” diye konuştu.

Ukrayna’nın söz konusu bölgeleri terk etmesi halinde çatışmaların yaşanmayacağını belirten Putin, “Kiev savaşa gitmeye karar verdi.” dedi.

Putin, Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul’da 2022’de yürütülen müzakerelerde taslak bir anlaşma üzerinde uzlaşı sağlandığını ifade ederek, “Bu evrak bazı tartışmalı unsurlar içerse de ben yine de bu evrakın yürürlüğe konmasını kabul etmiştim. 15 Nisan akşamı veya 16 Nisan sabahı Ukrayna tarafına bu evrakı imzalamayı kabul ettiğimizi ilettik.” şeklinde konuştu.

Rus ordusu Kiev yakınlarına kadar geldiğinde Avrupalı bazı liderlerin kendisiyle konuştuğunu ifade eden Putin, “Ukrayna, başkenti yakınlarında kendisine doğrulan silahlar varken barış anlaşması imzalayamaz denildi. Burada bir aldatmaca olması da mümkündü ancak kan dökülmesini, bir tür savaşı önleme düşüncesine dayanarak, yine de askerleri çekmeyi kabul ettik.” dedi.

Olası müzakereler

Ukrayna ile olası müzakereleri de değerlendiren Putin, “Burada bir sorun var. Çünkü Ukrayna’daki rejimin lideri, müzakereleri yasaklayan kararname imzaladı. Şimdi kendisi meşru bir lider olmadığı için de bu kararnameyi iptal edemez. Şimdi müzakerelere başlarsak bu meşru olmayacak.” diye konuştu.

Putin, Ukrayna’dan herkesle müzakere yürütebileceklerini ancak Zelenskiy’nin bir belge imzalayamayacağını belirterek, “Eğer bir (müzakere) istek varsa hukuki konular çözülebilir ancak böyle bir arzu görmüyoruz.” dedi.

Batılı ülkelerin desteği olmadan savaşın biteceğini anlatan Putin, “Para ve cephane desteği durursa bir ay bile dayanamazlar.” ifadesini kullandı.

Putin, olası müzakerelerde elde edilecek sonucun, hem Ukrayna’nın hem de Rusya’nın güvenliğini garanti etmesi gerektiğini kaydetti. (AA)

Related Posts

‘Türkiye tarihinin gördüğü ilk seri hayvan katili’ Sapık doktorun ifadeleri ‘pes’ dedirtti!

Ankara Etimesgut’ta sahiplendiği yavru köpekleri önce istismar ettiği daha sonra parçalayarak öldürdüğü ve telefonunda hayvan müstehcenliğiyle ilgili çok sayıda görüntü bulunduğu iddiasıyla yargılanan doktor Muhammet Mustafa Duman’ın, savunması adeta ‘pes’ dedirtti.

Yeni Zelanda’da 6,3 büyüklüğünde deprem! Son durum ne? (7 Temmuz 2025)

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün, ülkenin Riverton bölgesinin 208 kilometre güneybatısında meydana geldiğini duyurdu. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde, ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı …

Kartalkaya davası başlıyor

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel yangınına ilişkin aralarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 32 sanığın yargılanmasına bugün başlanıyor.

Duayen gazeteci Hikmet Çetinkaya entübe edildi

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çetinkaya’nın durumu sevenlerini üzdü.

Bir süredir sağlık sorunları yaşadığı ifade edilen Çetinkaya’nın entübe edildiği belirtildi.

Canlı yayında ölümden döndü: Salyangoz canından ediyordu

TikTok’ta paylaşılan bir video, ölümcül bir hatayı gözler önüne serdi. Beckylee Rawls, Japonya’nın Okinawa sahilinde dolaşırken estetik görüntüsüne kapıldığı bir deniz kabuğunu topladı. Ancak sonradan fark etti ki, eline aldığı şey dünyadaki en …

Bu kavunun tanesi 5.200 liraya satılıyor: Kapış kapış gidiyor

Dünyanın en pahalı meyvelerinden biri olarak bilinen Japon Crown Kavunu, New York’ta adeta kapış kapış gidiyor… Bu kavunun bu kadar pahalı olma nedenini duyan ise saygı duyuyor.