ABD’de teknoloji ürünlerine karşılıklı tarifelerden muaf kararı

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Kurumu’ndan Yeni Düzenleme

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı ABD Gümrük ve Sınır Koruma Kurumu, bilgisayarlar, akıllı telefonlar, çipler, çip üretiminde kullanılan makineler, işlemciler, modemler, güneş panelleri gibi ürünleri ek tarifelerden muaf tutma kararı aldı. Bu düzenleme kapsamında, 5 Nisan itibarıyla ithal edilen veya antrepodan çekilen söz konusu ürünler için muafiyet uygulanacak.

ABD Başkanı Donald Trump, ticaret partnerlerine karşı tarife politikalarını açıklamış ve temel tarife oranının yüzde 10 olacağını belirtmişti. Diğer ülkelerin tarifeleri ve tarife dışı engelleri göz önünde bulundurarak, ülkeye göre değişen gümrük vergisi oranlarını açıklamıştı.

Trump, 9 Nisan’da ise Çin dışındaki ticaret ortakları için ek tarifeleri 90 gün süreyle durdururken, Çin’e misilleme olarak “karşılıklı” tarife oranını yüzde 125’e yükseltmişti.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Kurumu’nun aldığı bu kararın ticaret dünyasında nasıl bir etki yaratacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Related Posts

TÜİK açıkladı: Türkiye’de 2024 yılında 2 milyon 682 bin 673 kişi iller arasında göç etti

TÜİK açıkladı: Türkiye’de 2024 yılında 2 milyon 682 bin 673 kişi iller arasında göç etti

Emeklilerin nüfus içindeki payı artarken yoksullaşma arttı pastadaki payı düştü: Emekli sefalete mahkûm

DİSK-AR’ın araştırmasına göre ortalama emekli aylığı 2003’te asgari ücretin yüzde 36 üzerinde iken bugün yüzde 22 altına geriledi. Milli gelirdeki payı yüzde 46.4’ten yüzde 29’a düştü.

Trabzon Şehir Hastanesi Kavşağı trafiğe açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Şehir Hastanesi Kavşağı’nın 11 Temmuz’da trafiğe açıldığını bildirdi.

Yüksek getiri vadiyle 300 kişiyi dolandırdılar : 140 milyon dolarlık soygun

ABD’de soruşturmacılar, “First Liberty Building and Loan” adlı kredi kuruluşunun 10 yılda 300’e yakın yatırımcıyı en az 140 milyon dolar dolandırdığını bildirdi.

Türk-İş’in eylemleri erteleme kararı tepki çekti: İşçinin aklıyla alay etmesinler!

Türk-İş’in eylemleri erteleme kararı tepki çekti: İşçinin aklıyla alay etmesinler!

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.