Japonya ile kazan kazan ortaklığı

Bolat: Türkiye ile Japonya Arasındaki Ticaret Hacmi 5,4 Milyar Dolara Ulaştı

İki ülkenin iş dünyası temsilcilerinin yer aldığı toplantıda konuşan Bolat, Türkiye ile Japonya arasındaki ticaret hacminin 5,4 milyar dolara ulaştığını ve Türkiye’nin Japonya’ya ihracatında geçen yıl %11,4’lük artış yaşandığını belirtti.

Bolat, ticaretteki yapısal dengesizliği gidermeye kararlı olduklarını vurgulayarak, Türkiye-Japonya Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın hala müzakere aşamasında olduğunu söyledi. Anlaşmanın, ticaretin çeşitlendirilmesi ve dengelenmesi, yatırımların artırılması ve gerçek bir ‘kazan-kazan’ ortaklığı kurulması açısından stratejik bir araç olacağına inandıklarını ifade etti. Müzakerelerin son aşamalarına yaklaşırken, her iki tarafın da hassasiyetlerine saygı gösteren ve yeni fırsatların önünü açan ortak zeminde bulacaklarına inandıklarını dile getirdi. Bolat, Japonya’nın dünya genelindeki 2 trilyon doları aşan doğrudan dış yatırım portföyü içinde, Türkiye’nin payının sadece %0,11 gibi düşük bir seviyede kaldığını belirterek Japon yatırımcıları, ülkemizin artan potansiyelini keşfetmeye ve stratejik alanlarda daha fazla yatırım yapmaya davet etti.

Bolat, Japonya ziyareti kapsamında Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanı Eto Taku, Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanı Nakano Hiromasa ve Dış Ticaret Teşkilatı Başkanı Ishiguro Norihiko ile de görüştü.

Related Posts

‘İktidara karşı ayaktayız’

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye’nin asgari ücretliler ülkesi haline getirilmişken 1 Mayıs’ı karşıladığını vurguladı. Çerkezoğlu, “Emekçiler olarak bu düzenin sürmesini isteyen siyasal iktidara karşı ayaktayız” dedi.

Ev fiyatları 10 milyon lirayı geçti: İkinci el satışları yükseldi

İnşaat sektöründeki gelişmeler yılın ilk çeyreğinde umut verici bir artış gösterdi. Kentsel dönüşüm projelerinin teşvik edilmesi ve finansmana erişimin kolaylaştırılması halinde, konut satışlarının yükseliş trendini sürdürmesi bekleniyor. Uzmanlar, inşaat sektörünün daha fazla desteklenmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

TÜİK açıkladı: İhracat ithalatı karşılamıyor!

Mart ayında dış ticaret verilerinde ihracat ve ithalat artış gösterdi. İhracat, bir önceki yılın aynı ayına göre artarken, dış ticaret açığı da azalma kaydetti. Özellikle imalat sanayinin ihracattaki payı dikkat çekici seviyelere ulaştı.

Bakan Kurum: 2 bin 928 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “2 bin 928 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik.” dedi.

Ticaret Bakanlığı 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi

Ticaret Bakanlığı 2025 yılı ilk çeyreğinde sonradan ve ikincil kontrol denetimleri sonucunda yüzde 218 oranında artışla 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi.

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir