İsrail ordusuna ait bir F-16 taşıdığı bombayı düşürdü


Adraee’den Açıklama: Uçağın Taşıdığı Bomba Kontrollü Bir Şekilde Düşürüldü

İsrail ordusuna ait bir uçağın güvenli bir şekilde iniş sağlamak amacıyla kontrollü mühimmat atmak istediği sırada, taşıdığı bombanın ülkenin kuzeyindeki bir alana düştüğü belirtildi. Adraee, mühimmatın “teknik bir arıza” nedeniyle uçağın inişine engel olacak şekilde düştüğünü açıkladı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Benzer Bir Olay Daha Önce Yaşanmıştı

Benzer bir durum daha önce de yaşanmıştı. 15 Nisan’da, İsrail ordusuna ait bir savaş uçağı teknik bir arıza sebebiyle Gazze Şeridi’ndeki hedef yerine Gazze yakınındaki İsrail yerleşimi Nir Yitzhak bölgesini vurmuştu. Bombanın “teknik bir arıza nedeniyle” boş bir alana düştüğü belirtilirken, olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadığı ve konunun detaylı bir şekilde araştırıldığı dile getirildi.

İsrail savaş uçakları, söz konusu olayla birlikte son bir ay içinde ikinci kez “teknik arıza” nedeniyle mühimmat düşürmüş oldu.


Related Posts

AB’den ateşkes çağrısı: Top artık Rusya’nın sahasında

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’da tam ve şartsız 30 günlük ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu. Von der Leyen, yaptığı açıklamada “Top artık Rusya’nın sahasında. Ateşkesin ihlali halinde Rusya’ya yönelik güçlü baskıyı sürdürmeye ve daha sert yaptırımlar uygulamaya hazırız” dedi.

İsrail’in Gazze saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 5’i aynı aileden, 7 kişi hayatını kaybetti. Görgü tanıkları İsrail ordusunun Han Yunus’un doğusundaki Absan el-Kebira bölgesi ile Nusayrat Mülteci Kampı’nın kuzeyinde gece boyunca aralıklı topçu saldırıları düzenlendiğini aktardı.

Gaziantep merkezli FETÖ operasyonunda 77 tutuklama

Gaziantep merkezli 47 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY’nin güncel yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 225 şüpheliden 77’si tutuklandı, 23’ü serbest, 125 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Erdoğan, PKK’nin ‘kongre’ duyurusuna ‘sessiz’ kaldı! Özgür Özel’i hedef aldı: ‘Artık suç örgütünün boyunduruğundan kurtulmalı…’

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenenin aksine terör örgütü PKK’nin ‘kongre’ duyurusuna ilişkin bir açıklama yapmadı. Özgür Özel’i ve İBB’yi hedef alan Erdoğan, “Sayın Genel Başkan’ın artık suç örgütünün boyunduruğundan kurtulması, ülkenin gerçek gündemine dönmesi gerekiyor” dedi.

Son anketten çarpıcı sonuçlar: AKP ve MHP seçmeni yeni ‘sürece’ ikna oldu mu?

MetroPOLL Araştırma, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim’deki çağrısıyla başlayan yeni sürece verilen desteğe ilişkin araştırmasını kamuoyu ile paylaştı.

SON DAKİKA: Terör örgütü PKK kongresini topladığını duyurdu

SON DAKİKA:  Terörist başı Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısının ardından terör örgütü PKK kongresini toplandığını açıkladı. Kongre 5-7 Mayıs’ta yapıldı, fesih kararına dair açıklama yapılmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir