3 gün işkence edilip, böcek yedirilen Vedat: 11 duruşma görüldü, bir karar verilsin, suçlular artık cezasını çeksin!

Antalya’da İşkence Gören Vedat Kurt: “Suçlular Cezasını Çeksin”

Antalya’da çalıştığı iş yerinde 3 gün işkence gören, dişleri kırılan ve hamam böceği yedirilen 22 yaşındaki Vedat Kurt, yapılan 11 duruşmada henüz bir karar alınmadığını belirtti. Kurt, “Yıllardır bu olayla uğraşıyorum. Her şey ispatlı ve delilli. Şahıslar belli olduğu halde serbest bırakılıyor. Artık suçluların cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Vedat Kurt, 2020 yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden Antalya’nın Kepez ilçesindeki bir sanayi sitesinde çalışmak için gelmiş. Ancak iddiaya göre maaşını eksik almaya başlayınca sorunlar baş göstermiş. Maaşını istediği patronundan alamayan Kurt, birikmiş alacağı olan 70 bin lira karşılığında iş yerinde bulunan 15 bin lirayı alıp İstanbul’a gitmiş. Kurt’a ulaşamayan iş yeri sahipleri durumu ailesine bildirmiş. Bunun üzerine Kurt’un ağabeyleri, aldığı parayı geri iade etmesi için ona baskı yapmış.

  • Şikayetçi oldu
  • Dava açıldı

Şüpheliler hakkında Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmış. Ancak davada sanık avukatları suçlamaları reddetmiş. Mahkeme heyeti, Vedat Kurt’un tedavisinin yapıldığı sağlık kuruluşlarının isimlerini mahkemeye sunulmasını ve raporların adli tıp kurumuna gönderilmesini talep etmiş. Aynı zamanda sanıkların tutuklanmaları ve adli kontrol altına alınmaları talebini reddederek duruşmayı ertelemiş.

“Herkes evladını benim yerime koysun”

Vedat Kurt, işkenceye dair delillerin olduğunu ancak suçluların halen serbest bırakıldığını dile getirerek, “Antalya’da işkence gördüm. 11 duruşma yapıldı ve hala bir sonuç alınmadı. Şahıslar belli olduğu halde serbestler. Vicdanı olan herkes duyarlı olsun. Herkesin bir evladı var. Ne yazık ki suçlular hala dolaşıyor. Herkes benim yerime olayı koysun. Şanlıurfa’da alınan Adli Tıp raporu bile dosyamıza işlenmedi. İstanbul’a gidip sonuç alamadım. Hukuka inancım tam. Artık suçlular cezalandırılsın” şeklinde konuştu.

Kuantum bilgisayarlar tüm şifreleri kırabilir mi? – Prof. Zafer Gedik anlatıyor

Related Posts

İstanbul trafiğinde iki maganda hastası olan kadına kabusu yaşattı

İstanbul trafiğinde iki maganda, hastaneye giden ailenin önünü kesip saldırdı.

CHP kurultay davasında yeni gelişme

Son dakika… CHP kurultay davasında yeni gelişme yaşandı. Kurultay davası asliye ceza mahkemesinde görülecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin görevsizlik kararının kaldırıldığını duyurdu.

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

ABD’den HTŞ’nin terör örgütü listesinden çıkarılabileceği sinyali

Sarıyer’de denize girdikten sonra kaybolan Enes’ten kahreden haber

Sarıyer Kısırkaya Plajı’nda denize girdikten sonra kaybolan 18 yaşındaki Enes Açıkça’nın cansız bedeni, kaybolduğu yerden 4 kilometre uzaklıkta bulundu.

Emekli Albay Orkun Özeller’den Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu

Emekli Albay Orkun Özeller, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında “Öcalan’a yönelik ‘kurucu önder’ söylemleri” nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

CHP’nin ‘kurultay davası’ ertelendi… Özgür Özel’den ilk mesaj: ‘Süreç odaklı bir siyasi operasyon!’

CHP Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan dava 8 Eylül’e ertelendi. Mahkeme, görevsizlik kararına itiraz sürecinin kesinleşmesinin beklenmesine karar verdi. Erteleme kararı sonrası sosyal medyadan mesaj veren CHP lideri Özel, “Bugünkü duruşmanın; sonuç odaklı değil, partimizi tartıştırmaya, iktidar yürüyüşümüzü kesmeye, mücadele azmimizi kırmaya yönelik süreç odaklı bir siyasi operasyon olduğu ortada” dedi.