ABB’den Atatürk ve Ankara konulu konferans

Atatürk ve Ankara Konferansı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Özden’in katılımıyla Atatürk ve Ankara konulu konferans düzenledi.

“Ankara’nın Milli Mücadeledeki Önemi Detaylı Bir Şekilde Ele Alındı”

Konferansta Ankara’nın Milli Mücadeledeki önemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti olmasının etkileri detaylı bir şekilde incelendi. Prof. Dr. Özden, Başkent Ankara’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolünü vurgulayarak, kentin Cumhuriyet tarihindeki yeri ve anlamı üzerine derinlemesine bir değerlendirme yaptı. Özden, “Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, kongreler dönemindeki temsil sisteminden Milli Vekâlet Sistemine doğru ilerlememizi sağlayarak önemli bir değişim yaratmıştır. 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının da bir dönüm noktası olmuştur” şeklinde konuştu.

Related Posts

Büyük rant hilesi

Kültür Bakanlığı’nın ‘Turizm Yatırım Belgesi’ verdiği projede ÇED raporu alınmadan inşaat başladı. 49 dönümlük alana yapılacak konutlar, firmalarca internetten satışa bile sunuldu.

Kralın doğum günü ihtişamlı tören ile kutlandı

İngiltere Kralı III. Charles ve Kraliçe Camilla, kralın resmi doğum günü nedeniyle düzenlenen Trooping the Colour geçit törenine katıldı. Londra’daki The Mall caddesi boyunca süvari birliklerinin eşlik ettiği askeri kortejde, kral ve kraliçe tören …

Schengen Türklere kapandı

Avrupa’da milyonlarca kişiye serbest dolaşım hakkı sağlayan Schengen Anlaşması’na rağmen bazı Avrupa ülkelerinin kaçak göç ve güvenlik başla olmak üzere çeşitli sorunlar sebebiyle yeniden sınır kontrollerini başlatması Schengen’in geleceğini tartışmaya açtı. Ayrıca Türk vatandaşlarının AB üyesi ülkelere turistik seyahat için almaları gereken Schengen vizesinde bekleme süresi uzarken, ret oranları da yükseldi.

Marmaris Belediyesi görüntüleri paylaşarak tepki gösterdi

Marmaris Belediyesi, halk plajına konulan yeni tuvaletler ile şehir içindeki bazı parklarda bulunan tuvalet ve lavabolara vandallar tarafından zarar verildiğini belirtti.

Marketteki dehşette yeni gelişme

Markette bir kadının başını defalarca yere vuran kavgaya engel olmak isteyeni de darp eden belediye çalışanı savcılık sorgusunun ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan S.T., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Resmî Gazete’de bugün (14 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (14 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)