ABB’den Atatürk ve Ankara konulu konferans

Atatürk ve Ankara Konferansı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Özden’in katılımıyla Atatürk ve Ankara konulu konferans düzenledi.

“Ankara’nın Milli Mücadeledeki Önemi Detaylı Bir Şekilde Ele Alındı”

Konferansta Ankara’nın Milli Mücadeledeki önemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti olmasının etkileri detaylı bir şekilde incelendi. Prof. Dr. Özden, Başkent Ankara’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolünü vurgulayarak, kentin Cumhuriyet tarihindeki yeri ve anlamı üzerine derinlemesine bir değerlendirme yaptı. Özden, “Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, kongreler dönemindeki temsil sisteminden Milli Vekâlet Sistemine doğru ilerlememizi sağlayarak önemli bir değişim yaratmıştır. 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının da bir dönüm noktası olmuştur” şeklinde konuştu.

Related Posts

Trump patriot sevkiyatını resmen duyurdu: Gözler Moskova’ya çevrildi

ABD Başkanı Donald Trump, gece saatlerinde yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya acilen ihtiyaç duyduğu “Patriot” hava savunma sistemlerinin gönderileceğini açıkladı. Trump, “Ukrayna’ya gerekli olan ‘Patriot’ları göndereceğiz” ifadelerini kullandı. Ancak …

Kölelik yasası bugün yürürlüğe girdi: 10 gün çalışmadan haftalık izin kullanamayacaklar

Meclis’ten geçerek yasalaşan kanun değişikliği ile turizm çalışanlarının haftalık tatilini kullanabilmeleri için 6 gün değil, 10 gün çalışmaları gerekecek. İşçiler tarafından ‘kölelik yasası’ olarak nitelendirilen düzenlemeye tepkiler büyürken, tartışmalı uygulamanın farklı sektörlere de sıçramasından endişe ediliyor.

Son Dakika Haberi… Kartalkaya davasında 4 kişi hakkında karar açıklandı

Son Dakika Haberi… Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel yangın faciasında 78 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin görülen davasının 6’ncı gününde tutuksuz yargılanan 4 kişi hakkında ev hapsi kararı verildi.

Trump’tan ‘suikast’ suçlaması: Olmaması gereken hatalar yapıldı

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz 2024’te uğradığı suikast girişimine ilişkin, “Olmaması gereken hatalar yapıldı.” dedi.

Düzenli gemi seferlerine ilişkin esaslarda düzenleme

Türkiye’deki kıyı tesisleri arasında ve yurt dışındaki kıyı tesislerine yönelik araç veya yolcu taşıyan gemilerle yapılan düzenli seferlere ilişkin usul ve esaslarda düzenlemeye gidildi.

‘İmamoğlu’nu tecrit ederek mahkum etmek istiyorlar’

Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu, diploma davasının bölünmesini şöyle yorumladı: “Bir an önce karar verilsin mantığıyla hareket ediliyor, siyasi bir takvim işletiliyor.”