Adana’da İftar Sonrası Tatlı Yoğunluğu

Adana’da Ramazan Ayıyla Tatlıcılara İlgisi Artıyor

Adana’da Ramazan ayı ile birlikte iftar sonrası tatlıcılara rağbet artıyor.

Adana’da Ramazan ayında esnaf hareketli günler geçirirken özellikle merkez ilçelerde ve cadde üstünde bulunan tatlıcılarda boş masa bulunmuyor. Gün boyu oruç tutanlar, iftar sonrasında hem yürüyüşe hem de alışverişe çıkıyor. Vatandaşlar yürüyüş sırasında tatlıcılarda soluklanarak tatlı keyfi yapıyorlar.

Tatlıcı Zeynep Geyik, “Ramazan ayı bereketiyle geldi. Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da yoğunuz. Gelen misafirlere yetişmeye çalışıyoruz. Adanalılar genellikle iftardan sonra künefe ve katmeri tercih ediyor. Gün boyu oruç tutulduğunda vatandaşlar enerjilerini toplamak için tatlıcılara yoğun ilgi gösteriyorlar. Akşam 8’den sonra 10’a kadar iş yoğunluğumuz devam ediyor” dedi.

“Ramazan Ayı Esnafı Mutlu Etti”

Ramazan’ın esnafa can suyu olduğunu belirten Geyik, “Yeni yılın başlarında durgun bir dönem yaşamıştık. Esnaf olarak Ramazan ayı ile birlikte işlerimiz canlandı. Türkiye genelinde Ramazan ayı esnafı sevindirdi, çok olumlu geçti” şeklinde konuştu.

İftar sonrası tatlı yemeye gelen vatandaşlardan Umut Yılmaz ise, “İftardan sonra şekerim düştüğü için buraya geldim. Genellikle şerbetli tatlıları tercih ediyorum, oruç tutunca şekerimiz ve tansiyonumuz düşüyor. Herkes tatlıcılarda soluk alıyor. Benim vazgeçilmezi künefem, her akşam yemeden duramam” şeklinde konuştu. – ADANA

Related Posts

DASK hakkında merak edilenler! 13 soruda deprem sigortası…

Türkiye’de Zorunlu Deprem Sigortası DASK uygulaması var. Ancak ülkedeki 20 milyon 32 bin konutun 11 milyon 272 bin 952’si sigortalı. Poliçenin her yıl yenilenmesi gerekiyor ancak yarıya yakını yenilenmiyor.

Japonya ile kazan kazan ortaklığı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Osaka EXPO 2025 kapsamında bulunduğu Tokyo’da Türkiye-Japonya CEO Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı.

Dünyanın en büyük varlık fonu 40 milyar dolar zarar etti

Dünyanın en büyük devlet varlık fonu olan Norges Bank Investment Management, teknoloji sektörünün yaşadığı zayıflığa dikkat çekerek ilk çeyrekte 415 milyar kron (40 milyar $) zarar ettiğini bildirdi.

Yılın ilk çeyreğinde 62 ülkeye araç ihracatı yapıldı

Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan “eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar” ihracatı yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 535 milyon 907 bin dolar oldu.

Kapasite kullanım oranı nisanda azaldı

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), nisanda geçen aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 74,3 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye ile Kazakistan arasında 28 milyar liralık swap anlaşması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Kazakistan Cumhuriyeti Merkez Bankası, Türk lirası ve Kazakistan tengesi üzerinden üç yıl geçerli bir swap anlaşmasına imza attı.