Alanya’da Turizm Sezonunda İyimser Beklentiler
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Sili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nisan ayı itibarıyla Alanya’da tesislerin yüzde 50-60’ının açıldığını, mayıs ortası itibarıyla ise tüm tesislerin faaliyete geçtiğini belirtti.
Nisan ve mayıs aylarında beklenen doluluk oranlarına ulaşamadıklarını dile getiren Sili, “Haziran ayı itibarıyla toparlanma yaşanacağını ve bayram tatiliyle birlikte sezonun dolu dolu geçmesini bekliyoruz. Bu yıl, geçen seneye göre daha iyi bir sezon geçireceğimizi öngörüyoruz. Bunu, kış aylarından bu yana fuarlarda, tur operatörleri ve acentelerle yapılan görüşmeler ile bize ulaşan rezervasyonlar doğrultusunda söylüyorum.” şeklinde konuştu.
Alanya, Antalya’daki Yatak Kapasitesinin Yüzde 25’ine Sahip
Alanya’nın, Antalya genelindeki yatak kapasitesinin yüzde 25’ini oluşturduğunu belirten Sili, ilçenin ekonomisinin turizme dayalı olduğunu ve bölgenin turizm bilincinin oldukça gelişmiş olduğunu ifade etti.
Sili, konaklama tesislerinin yanı sıra ilçenin restoranları, eğlence mekanları, tarihi ve doğal güzelliklerinin misafirleri hem eğlendirmek hem de dinlendirmek için ciddi çaba gösterdiklerini vurgulayarak, “Alanya’da yılda 4-5 milyon misafir ağırlıyoruz. Sadece otellerden yaklaşık 3 milyar avro gelir elde ediyoruz. Turizmdeki diğer kesimlerle birlikte toplam gelirimizin 4 milyar avroyu bulacağını tahmin ediyoruz. Hedefimiz de bu yönde ilerlemektir.” dedi.
Festival ve Spor Organizasyonlarıyla Sezon Uzatılıyor
Sili, Alanya’da sadece deniz, kum, güneş turizmi yapılmadığını, festivaller ve uluslararası spor etkinlikleri ile turizmde çeşitlilik sağlandığını belirtti.
Bu sayede sezonun uzatıldığını ve tesislerin daha uzun süre açık kaldığını aktaran Sili, turizmin Türkiye için önemli olduğunu belirterek, “Turizm, istihdam, cari açık ve yerli üretim açısından Türkiye için vazgeçilmezdir. Yerli malzemeleri yüzde 85-90 oranında kullandığımız için 60’tan fazla sektöre önemli destek sağlıyoruz. Turizm, Alanya’nın ana ekonomik kaynağıdır.” şeklinde konuştu.
Sili, dünya genelindeki ekonomik zorluklar nedeniyle misafirlerin uygun fiyatlı tatiller aradığını belirterek, “Diğer ülkelerdeki turizme yapılan yatırımların arttığını görüyoruz. Ancak Almanya, İngiltere gibi ana pazarlar ile Doğu Avrupa’dan gelen misafirlerin yanı sıra Rusya’dan da ilgi görüyoruz. Alanya’nın hizmet kalitesinin diğer bölgelere göre daha uygun olması nedeniyle Rus misafirlerin tercihi haline geldik. Bu avantajımıza rağmen maliyetler bizi zorluyor.” ifadelerini kullandı.
Sili, turizmi canlandırmak ve sektöre hizmet etmek için ellerinden geleni yapacaklarını ve misafirlerini en iyi şekilde ağırlayacaklarını sözlerine ekledi.