Gözcü Baba Dergahı Vakıflar Genel Müdürlüğü Tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına Kiralandı
Gözcü Baba Dergahı, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, inanç merkezi olarak tanımlanan “türbeler içeren tarla” tanımı kullanılarak Diyanet İşleri Başkanlığına on yıllık kiraya verildi.
Karara tepki gösteren Bektaşilerin Dedebabası Haydar Ercan, “Bu türden yeniden biçimlendirmelerin, inançlar ve kültürel değerler çerçevesinde; ahengi sağlayacak hassas bir işleyişle gözden geçirilip, derhal vazgeçilerek eski halinde bırakılmasını diliyoruz” açıklamasında bulundu. Ancak karardan geri adım atılmadı. Bunun üzerine Alevi Düşünce Ocağı Derneği, Anadolu Alevi Canlar Federasyonu ve Almanya’daki Alevi-Bektaşı Kültür Enstitüsü, CİMER’e başvurdu.
Söz konusu karardan vazgeçilmesinin istendiği başvuruda, “İstanbul’da Göztepe’ye adını veren tarihi ve kültürel mirasımız Gözcübaba türbesi ve haziresinin vakfiye koşullarına uygun olmayan bir biçimde kiralanması ve usulsüz bir inşaat girişiminden vazgeçilmesini istiyoruz” denildi.
More Stories
Kuyucak’ta Parke Döşeme Çalışmaları İncelemeleri Devam Ediyor
3 kişi ölmüştü… Mardin’deki silahlı ‘kız isteme’ kavgasında 7 tutuklama
MİT görevlisi kılığına giren dolandırıcı yakalandı