Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Antalya, Freizeitmesse Nürnberg Turizm Fuarı’nda Tanıtılıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Almanya'nın Nürnberg şehrinde gerçekleştirilen Freizeitmesse Nürnberg Turizm Fuarı'nda Antalya'nın tarihi mirasını ve turizm potansiyelini tanıttı. Ayrıca, Türk-Alman ilişkilerini güçlendirmek amacıyla çeşitli temaslarda bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Almanya’da Turizm Fuarı’na Katıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenen Freizeitmesse Nürnberg Turizm Fuarı’na katıldı. Antalya’nın güzelliklerinin “ANTAB” çatısı altında tanıtıldığı fuarda Antalya’nın tarihi mirası, turizm potansiyeli ve turizmdeki yenilikçi vizyonu misafirlere anlatılıyor.

Böcek ve beraberindeki heyet, Türk-Alman Dostluk Federasyonu (DTU) tarafından verilen Kybele Ödülü’ne layık görüldü. Almanya’ya giden heyet, kardeş şehir Nürnberg’te temaslarını gerçekleştirdi. Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König’in davetlisi olarak fuarda yer alan Böcek, 56 yıldır düzenlenen Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı.

ANTAB stantında Antalya’nın tanıtımını yapan Böcek, “Kültür, turizm ve çevrenin başkenti Antalya’mızı uluslararası arenada en iyi şekilde tanıtıyoruz. Tarihi mirasımızı ve turizmdeki yenilikçi vizyonumuzu tüm misafirlere aktarıyoruz. Antalya’mızın turizm potansiyelini daha da güçlendirecek, sektör paydaşlarımızla iş birliği içerisinde şehrimizi dünyanın en gözde turizm destinasyonları arasında bir adım daha ileriye taşıyacağız” dedi.

Böcek, Almanya programı kapsamında Alanya Belediye Başkanı ile birlikte Türkiye’nin Nürnberg Başkonsolosu’nu ziyaret etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve işbirliğinin arttırılması konularında görüş alışverişinde bulundular.

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Nürnberg Başkanı Dr. Nasser Ahmed’i ziyaret eden Böcek, 18 Mart’ta gerçekleşecek belediye başkanlığı seçimleri için Başkan Ahmed’e başarılar diledi. – ANTALYA