Apple’ın vergi krizine yanıtı: Hindistan’dan gelen beş uçak dolusu iPhone!

ABD Başkanı Donald Trump’ın Yeni Gümrük Vergileri ile Küresel Ticaret Dengeleri Sarsılıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni gümrük vergileri, Çin dışındaki ülkeler için 90 günlüğüne ertelendi. Ancak bu durum, küresel ticaret dengelerini sarsacak kararların etkilerini hafifletmiyor. Çin, %100’ün üzerinde gümrük vergisi tehdidi altındayken, diğer Asya ülkeleri de vergi artışlarından olumsuz etkileniyor.

Apple, vergi etkilerini azaltmak için Mart ayının son hağtasında beş uçağı iPhone ve diğer üst seviye cihazlarla doldurarak envanterini güncelledi.

The Times of India’a açıklamalarda bulunan bir Hintli yetkili, acil sevkiyatların Trump yönetiminin %10’luk yeni karşılıklı gümrük vergisinin etkilerini önlemek için yapıldığını doğruladı. Hindistan ve Çin’deki üretim merkezlerinden ABD’ye ürün taşıdığı belirtilen Apple’ın, bu sevkiyatları yavaş nakliye sezonunda gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Bir kaynağa göre, “Hindistan ve Çin’deki fabrikalar, ABD’ye ürün göndererek yüksek vergilere karşı önceden tedbir alıyordu.”

Genellikle Apple için satışların yavaşladığı bir dönem olan şu süreçte, Trump’ın politikalarının neden olabileceği fiyat artışları endişesiyle Apple Store’lar hafta sonu yoğun ilgi gördü. Bloomberg’den Mark Gurman ve Rthvika Suvarna’nın haberine göre, ABD’li müşteriler, Apple’ın fiyatları hızlıca artıracağı beklentisiyle yeni iPhone modellerini satın almak için adeta yarıştı. Geçtiğimiz hafta sonunda Apple Store’lar, genellikle Noel sezonunda yaşanan kalabalığa benzer bir yoğunluk yaşadı. Mağaza çalışanları, en çok “Apple fiyatlarına zam gelecek mi?” sorusuyla karşılaştı.

Şu an için Apple’ın ürün fiyatlarında artış beklenmiyor. Ancak ABD ve Çin arasında Eylül ayına kadar bir anlaşma sağlanamazsa, iPhone 17’nin yeni gümrük vergilerinden etkilenmesi muhtemel görünüyor. Yakın zaman önce bir analist, en üst seviye yeni iPhone modelinin 2.300 dolara kadar çıkabileceğini tahmin etmişti.

Related Posts

Yeni teori: Zaman üç boyutlu ve uzay yan etki

Bir bilim insanı, zamanın üç boyutlu olduğunu ve uzayın da bu yapının bir yan ürünü olduğunu öne sürdü. Bilimsel çevrelerde tartışma yaratan teori, evrenin doğasına dair radikal bir bakış sunuyor.

Stresin şifresi çözülüyor! Giyilebilir teknolojiler

Akıllı giyilebilir teknolojiler, mental sağlık izlemede çığır açıyor. Akıllı saatler, bileklikler ve biyosensörler, stres, anksiyete ve depresyon gibi ruhsal sağlık sorunlarını erken teşhis ederek kullanıcıların yaşam kalitesini artırdı. Bilimsel …

Kuzey Denizi’nin sırrı! Dalga devrimi

İskoçya, yenilenebilir enerji alanında dev bir adım atarak dünyanın en büyük dalga tarlası projesini hayata geçirdi. Kuzey Denizi’nin güçlü dalgalarını enerjiye dönüştürmeyi hedefleyen bu iddialı proje, küresel enerji sektöründe çığır açmaya …

Çok yaygın bir doğa olayı ilk defa bu şekilde görüntülendi

Yeryüzünde yaşayan hemen herkes, gökyüzünü yaran yıldırım ışıkları ve onu takip eden gürleyen gök gürültüleriyle hayatının bir döneminde karşılaşmıştır. Ancak bu olağanüstü doğa olayı, ne kadar yaygın olsa da hâlâ birçok gizemi barındırıyor. NASA bu gizemi çözmek için yıldırımları uzaydan fotoğrafladı.

Tahmin edilenlerin 2 katını aştı ve hala büyüyor: Bilim insanları korkutan veriyi paylaştı

Dünya’nın enerji dengesizliği tahmin edilenden çok daha hızlı artıyor ve bilim insanları bu durumu hala tam olarak açıklayamıyor. Yeni yayımlanan verilere göre, gezegenin Güneş’ten aldığı enerjiyle uzaya geri yaydığı enerji arasındaki fark son yıllarda beklenenden iki kat fazla büyüdü. 2023 yılında bu fark metrekare başına 1.8 watt’a ulaştı ve bu, iklim modellerinin öngördüğünden iki kat daha yüksek.

Akın akın Ay’a gidiyorlar! Resmen servet yatıyor, bu rakam ülkeleri heyecanlandırdı!

Çin ve ABD, son dönemde Ay’ı stratejik bir maden sahası olarak görüp kolonileştirme yarışını kızıştırdı. Vancouver merkezli bağımsız bilim insanları, Ay kraterlerinde platin, rodyum ve iridyum gibi nadir metallerin değerinin 1 trilyon doları aşabileceğini hesapladı.