Portekiz’in Guimaraes kentindeki Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda yarışan ve finalde elde ettiği 20,350 puanla dünya ikincisi olan Red Bull sportmeni Ayşe Begüm Onbaşı, Türkiye’ye döndü. Geçen yıl Azerbaycan’daki birebir tertipte altın madalya alıp, Dünya Şampiyonası’nda üst üste iki madalya kazanan cimnastikçi Ayşe Begüm, İzmir Adnan Menderese Havalimanı’nda gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:
“Yoğun bir çalışma sürecinin akabinde bu başarıyı elde ettik. Çok emek verdik ve çalışmalarımızın karşılığını aldık. 19 yaşındayım ve orada benden çok daha deneyimli isimler vardı. Kendi gücümüzü göstermek için çıkmıştık. Türk bayrağını dünyanın her noktasında dalgalandırmak için var gücümle çalışmaya devam edeceğim. Bu madalyayı da Türk bayanlarına armağan ediyorum.”
“Bu sefer altın olmadı lakin koleksiyona bir gümüş madalya ekledik” diyen Ayşe Begüm Onbaşı, kelamlarını şöyle sürdürdü:
“Emeği geçen herkese, bilhassa de beni asla yalnız bırakmayan, her düştüğümde kaldıran antrenörüm Mehmet Ali Ekin’e teşekkür ediyorum. Bu süreçte beni destekleyen aileme, arkadaşlarıma, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Türkiye Cimnastik Federasyonu’muza, yarış boyunca bizi yalnız bırakmayan liderimiz Sayın Suat Çelen’e, teknik grubumuza, antrenörlerimize, hakemlerimize, Türkiye’den hoş takviyelerini gönderen tanıdığım tanımadığım tüm hoş insanlara, hasılı herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Çok şükür bu madalyayı takmak nasip oldu. Çok memnunuz.” (HABER MERKEZİ)