Bakan Işıkhan: Vesayet heveslilerine, milletin iradesine müdahale etmek isteyenlere izin vermeyiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “28 Şubat’ın karanlık günlerini bugüne taşımak isteyenlere, vesayet heveslilerine, tehdit diliyle, milletin iradesine müdahale etmek isteyenlere izin vermeyiz, bundan sonra da vermeyeceğiz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara’da Türkiye Çimento Seramik Toprak ve Cam Sanayii İşçileri Sendikası (Türkiye Çimse-İş) 22’nci Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Programda, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Sendikaları (Türk-İş) Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. Bakan Işıkhan, Türkiye’nin büyük ve güçlü bir ülke olma yolunda kararlılıkla ilerlediğini belirterek, “Biz her zaman, üretime, istihdama ve kalkınmaya katkı sunan işçimizin de işverenlerimizin de yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Alın teriyle, emeğiyle bu ülkenin geleceğini samimiyetle inşa eden her bir vatandaşımızın hakkını korumak, bizim temel sorumluluğumuzdur. Aziz milletimizin iradesine parmak sallayanlar, milli iradenin meşru temsilcilerine had bildirmeye çalışanlar, geçmişin karanlık alışkanlıklarını, bugünün Türkiye’sine taşımaya çalışanlar büyük bir gaflet ve yanılgı içindedir. Bu ülkede, demokrasiye balans ayarı verilen günler geride kalmıştır. Vesayet odaklarının, millete rağmen siyaseti dizayn ettiği, bağımsız yargıya yön verdiği dönemler artık tarih olmuştur. Bu tarihi biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizle birlikte yazdık. 28 Şubat’ın karanlık günlerini bugüne taşımak isteyenlere, vesayet heveslilerine, tehdit diliyle, milletin iradesine müdahale etmek isteyenlere izin vermeyiz, bundan sonra da vermeyeceğiz. Büyük milletimiz, dün olduğu gibi bugün de kendi kaderini kendi belirleyecektir. Sonsuza kadar da bunu hiçbir güç değiştiremeyecektir” ifadelerini kullandı.

”Her türkü zorluğun üstesinden geldik”

Çalışma hayatının sorunlarına çözüm bulmanın temel görevleri olduğunu kaydeden Işıkhan, “Çalışma hayatı, çok taraflı ve sosyoekonomik etkileşimi çok geniş bir yapı olması dolayısıyla oldukça dinamik bir alan. Bakanlık olarak, bu alanda çalışma hayatının sorunlarına çözüm bulmak, çalışma barışını sağlamak, işçi ve işveren ilişkilerini düzenlemek ve istihdamı artırmak için gerekli tedbirleri alıyoruz, almaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu, devlet olarak aldığımız tedbirler, siz değerli sendikalarımızın desteği, birlik ve beraberliğimizin gücüyle her türlü zorluğun üstesinden geldik, gelmeye devam ediyoruz” dedi.

”Ülkemiz istikrarlı gelişimini sürdürüyor”

Bakan Işıkhan, istihdam politikalarının olumlu yönde ilerlediğini ifade ederek, “Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen ülkemiz, ekonomide, hizmet ve üretim sektörlerinde istikrarlı gelişimini sürdürüyor. Ekonomide elde ettiğimiz büyüme istikrarı, istihdam politikalarımıza olumlu şekilde yansımaya devam etmektedir. İşsizlik oranımız son 20 aydır tek hanede seyretmeye devam ediyor. 2024 yılı Aralık ayında işsizlik oranı önceki aya göre 0,1 puan, önceki yıla göre de 0,3 puan azalarak, yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti. Yine istihdam sayımız geçen yıla göre 428 bin kişi artarak 32 milyon 718 bin kişi oldu. İstihdam oranımız da yüzde 49,5 olarak gerçekleşti. Enflasyonu düşürmek için yoğun bir şekilde dezenflasyon politikalarının uygulandığı bir dönemde bu başarılı verileri yakalamak oldukça önemli” açıklamasında bulundu.

”Önemli bir sorumluluk üstleniyoruz”

 

Related Posts

TÜİK açıkladı: Türkiye’de 2024 yılında 2 milyon 682 bin 673 kişi iller arasında göç etti

TÜİK açıkladı: Türkiye’de 2024 yılında 2 milyon 682 bin 673 kişi iller arasında göç etti

Emeklilerin nüfus içindeki payı artarken yoksullaşma arttı pastadaki payı düştü: Emekli sefalete mahkûm

DİSK-AR’ın araştırmasına göre ortalama emekli aylığı 2003’te asgari ücretin yüzde 36 üzerinde iken bugün yüzde 22 altına geriledi. Milli gelirdeki payı yüzde 46.4’ten yüzde 29’a düştü.

Trabzon Şehir Hastanesi Kavşağı trafiğe açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Şehir Hastanesi Kavşağı’nın 11 Temmuz’da trafiğe açıldığını bildirdi.

Yüksek getiri vadiyle 300 kişiyi dolandırdılar : 140 milyon dolarlık soygun

ABD’de soruşturmacılar, “First Liberty Building and Loan” adlı kredi kuruluşunun 10 yılda 300’e yakın yatırımcıyı en az 140 milyon dolar dolandırdığını bildirdi.

Türk-İş’in eylemleri erteleme kararı tepki çekti: İşçinin aklıyla alay etmesinler!

Türk-İş’in eylemleri erteleme kararı tepki çekti: İşçinin aklıyla alay etmesinler!

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.