Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul’un iki havalimanı birbirine bağlanacak

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı Hızlı Trenle Bağlanacak

T24 Haber Merkezi 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nı hızlı trenle birbirine bağlayacaklarını duyurdu.

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasında hızlı tren hattı kurulacak. Bakan Uraloğlu, 2025 yılında İstanbul’a yapılacak yeni hat için ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Abdulkadir Uraloğlu, şu ifadelerle projeyi detaylandırdı: “Gebze’den başlayacak ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek İstanbul Havalimanı’na ve Çatalca’ya uzanan yaklaşık 120 kilometrelik bir hattımız olacak. Dünya Bankası ile hattın finansmanı için görüşmeleri sürdürüyoruz. 2025 yılında inşallah ihalesini gerçekleştirip projeyi tamamlayacağız.”

Sosyal Medyaya Düzenleme Geliyor mu?

Bakan Uraloğlu, sosyal medya konusunda şunları söyledi:

“16 yaş altı çocuklara belirli kurallar getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sosyal medyada her türlü içeriği paylaşabiliyorsunuz. Toplumumuzu ve gençlerimizi korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Herkesi sorumluluk sahibi yaparak bu doğrultuda hareket etmeyi hedefliyoruz.”


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Naim Erol Özgüner kimdir? İBB Eski Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Naim Erol Özgüner neden gözaltına alındı?

Naim Erol Özgüner gözaltına alındı. Naim Erol Özgüner kimdir? İBB Eski Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Naim Erol Özgüner neden gözaltına alındı?

Mersin’de kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi

Mersin’in bazı bölgelerinde aniden bastıran kuvvetli yağış dere taşırdı, yolları göle çevirdi. Belirli yerlerde etkili olan dolu da ürünlere de zarar verdi.

Hakan Aplak kimdir? İBB Avrupa Yakası Zabıta Müdürü Hakan Aplak neden gözaltına alındı?

İBB’ye yürütülen operasyonlar kapsamında İBB Avrupa Yakası Zabıta Müdürü Hakan Aplak gözaltına alındı. Peki, Hakan Aplak kimdir? İBB Avrupa Yakası Zabıta Müdürü Hakan Aplak neden gözaltına alındı?

Murat Yazıcı kimdir? İBB Eski Genel Sekreteri Murat Yazıcı neden gözaltına alındı?

İBB Eski Genel Sekreteri Murat Yazıcı gözaltına alındı. Murat Yazıcı kimdir? İBB Eski Genel Sekreteri Murat Yazıcı neden gözaltına alındı?

Çernobil faciasının üzerinden 39 yıl geçti: Etkileri hala sürüyor!

Dünyanın gördüğü en büyük nükleer felaket olan Çernobil kazasının üzerinden tam 39 yıl geçti. Ukrayna’daki santralde meydana gelen patlamanın etkileri hala doğayı ve insanları tehdit ediyor.

CHP’den İBB’ye operasyon tepkisi: ‘İBB fiilen çalışamaz hale getiriliyor’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ikinci dalga operasyonda 53 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, operasyonlara tepki göstererek, ‘İBB fiilen çalışamaz hale getiriliyor’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir