Bakü-Moskova arasına uçak krizi girmişken… Ülkeden kovulan ABD ajansı oldu

Azerbaycan ve Gürcistan Dışişleri Bakanları Görüştü: İşte Detaylar

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov, Gürcistan Dışişleri Bakanı Maka Botchorishvili ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İki bakan, ülkeler arasındaki ilişkilerin karşılıklı saygı ve dostluk temelinde devam ettiğini vurguladı. 2024’te Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki ticaret hacminin 1 milyar doları aştığını belirten Bayramov, buna rağmen daha fazla işbirliği fırsatı bulunduğunu söyledi.

Bayramov, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı ve Güney Gaz Koridoru gibi projelerin bölge ekonomisine katkı sunduğunu vurgulayarak, bu projelerin coğrafyanın jeoekonomik yapısını değiştirmede önemli bir rol oynadığını dile getirdi. Ayrıca, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’nun taşıma kapasitesinin artırıldığını da belirtti.

“Ermenistan’ın Azerbaycan’ın Toprak Bütünlüğüne Tehditleri Devam Ediyor”
Bayramov, Botchorishvili’ye Ermenistan ile yürütülen barış sürecine ilişkin bilgi verdi ve Ermenistan’ın Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne karşı tehditlerini sürdürdüğünü ifade etti. Batılı ülkelerin müdahalelerine karşı çıkan Bayramov, ulusal çıkarları benimseyen ülkelerin baskılara maruz kaldığını ve egemenliğin korunmasının önemli olduğunu aktardı.

“USAID’in Azerbaycan’da Bulunmasına Gerek Yok”
ABD’nin Azerbaycan’a yaptığı baskılara ve USAID faaliyetlerine değinen Bayramov, USAID’in Azerbaycan’da çıkarlarına hizmet ettiğini düşündüğünü ve anlaşmanın sonlandırıldığını söyledi.

“Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye ile İlişkilerini Geliştirecek”
Botchorishvili, Gürcistan’ın Azerbaycan’la stratejik ilişkilere önem verdiğini ve ikili işbirliğine devam edeceklerini belirtti. Aynı zamanda, Gürcistan’ın Avrupa Birliği ve NATO’ya entegrasyonunu desteklediğini ve barış sürecine katkı sağlayacağını söyledi.

“Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan Arasında Barış İçin Çaba Sarf Edecek”
Botchorishvili, Gürcistan’ın komşu ülkelerle dostane ilişkiler içinde olacağını ve barış sürecine aktif destek vereceğini dile getirdi. Gürcistan’ın, AB ve NATO’ya üyelik sürecini sürdürdüğünü ve bölgede istikrarın sağlanması için çaba harcadığını vurguladı.

Related Posts

Osmaniye’de Orman Yangını Kontrol Altında

Kadirli ilçesindeki orman yangını, müdahale ile kontrol altına alındı, 4 dekar alan zarar gördü.

Bolu’da Fırında Yangın

Göynük’teki fırında çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 80 yapıyı restore etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara Kalesi’nde yürüttüğü restorasyon çalışmaları kapsamında “3. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Çevre Düzenleme Projesi”nde önemli bir aşamayı tamamladı. 11’i tescilli olmak üzere toplam 80 yapıyı kapsayan projede, cephe ve çatı onarımları, kapı ve pencere yenilemeleri gibi birçok uygulama tamamlandı.

Volkan Demirel’den Kerem Aktürkoğlu transferi için çarpıcı sözler: “Taraftar kabullenir mi?”

Fenerbahçe’nin transfer gündemindeki Kerem Aktürkoğlu için kulüp efsanesi Volkan Demirel’den açıklama geldi.

Bitlis’te Erol Karaömeroğlu Anısına Yüzme Maratonu Düzenlendi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde, merhum eski Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu anısına düzenlenen yüzme maratonuna 17 yüzücü katıldı. Van Gölü’nde gerçekleşen maraton, katılımcılar ve destek veren kuruluşlar açısından büyük bir etkinlik oldu.

Ekşi toplamak için gittiği arazide hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ta iki kardeşten biri, ekşi toplamak için gittiği arazide hayatını kaybetti.