Belarus’ta seçimleri yüzde 86 oyla Lukaşenko kazandı

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko Yeniden Seçildi

Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Igor Karpenko’nun açıklamasına göre, Belarus’ta yapılan seçimlerde oy kullanan seçmenlerin yüzde 86,82’si mevcut Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’yu tercih etti.

Seçim sonuçlarına göre, Belarus Liberal Demokratik Partisi lideri Oleg Gaydukeviç yüzde 2,02, Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Sergey Sirankov yüzde 3,21, eski milletvekili Anna Kanapatskaya yüzde 1,86 ve Cumhuriyetçi Adalet ve Emek Partisi lideri Aleksandr Hijnyak yüzde 1,74 oy aldı. Seçmenlerin yüzde 3,6’sı ise hiçbir adaya oy vermedi.

Seçimlere yaklaşık 6,9 milyon vatandaşın katılım gösterdiği ve katılım oranının yüzde 85,7 olduğu bildirildi.

Seçim sonrasında basına konuşan Devlet Başkanı Lukaşenko, herhangi bir protesto beklenmediğini ifade ederek, “Belarus artık farklı ve hangi yöne gideceğini biliyor, rotasını anlıyor. Ben olmasam bile hiç kimse bu yoldan sapmayacak. Bugünkü seçimlerde kaderimizi belirlemiyoruz zira kaderimizi uzun zaman önce zaten kararlaştırdık. Bu seçim günü bize ait. Halk için kalıcı olanı zaten inşa ettik” dedi.

Lukaşenko, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 1994’te Belarus’un ilk ve tek devlet başkanı olarak seçilmişti. Çin ile işbirliğine vurgu yaparak, “Bir zamanlar Batılı şirketlerle yürüttüğümüz planları başarıyla tamamladık ve artık Çinlilerle çalışıyoruz. Çin, ekonomimizin gelişimi için gereken her şeye sahip” şeklinde konuştu.

Related Posts

Nilüfer Belediyesi Personeline Yangın Mücadelesi İçin Teşekkür Belgesi

Bursa ve çevresindeki orman yangınlarına müdahale eden Nilüfer Belediyesi personeline teşekkür belgesi verildi. Başkan Şadi Özdemir, fedakarca çalışan ekibe olan minnettarlığını ifade etti.

Nijerya’da Tekne Kazası: 40 Kayıp

Sokoto eyaletinde alabora olan teknede 40 kişi kayboldu, 10 kişi kurtarıldı.

Bolu Belediyesi 10 Sahipsiz Hayvanı Sahiplendirdi

Bolu Belediyesi Hayvan Bakım Evi, bir ay boyunca 10 sahipsiz sokak hayvanını sıcak yuvalara kavuşturdu. Hayvan severlerin desteğiyle bakım evinden, kedi ve köpekleri sahiplendiren vatandaşlar onlara sevgi dolu bir ortam sunacaklarını taahhüt ettiler.

Kahramanmaraş’ta 71 Suçlu Yakalandı

Kahramanmaraş’ta yapılan operasyonda 71 kişi yakalandı, 46’sı tutuklandı; uyuşturucu ve silah ele geçirildi.

Engelli İmamın Azmi: Yıkılan Camiyi Yeniden İnşa Etti

Reyhanlı’da engelli imam Mehmet Güven, depremde yıkılan camiyi gönüllülerle yeniden inşa etti.

Emre Mor, ezeli rakibe hayırlı olsun

Süper Lig devi Fenerbahçe’den ayrılması beklenen yıldız oyuncu Emre Mor için ezeli rakip Trabzonspor harekete geçti. Geçen sezon kiralık olarak Eyüpspor’da forma giyen ve Fenerbahçe’ye geri dönen Mor, bordo-mavili formayı giymeye çok yakın.