Bir şehir alarmda: Hayvan pazarları kapatıldı

Çankırı’da Şap Hastalığı Nedeniyle Hayvan Pazarları Kapatıldı

Çankırı’da görülen şap hastalığı sebebiyle yetkililer tedbir amaçlı kentteki hayvan pazarlarını kapatma kararı aldı. Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda Çankırı ve çevre illerde şap hastalığının tespit edilmesi üzerine çeşitli önlemler alındığı belirtildi.

Üreticilere Çağrıda Bulunuldu

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “28 Ocak 2025 tarihinde alınan 2025/02 numaralı karar doğrultusunda, Çankırı il genelindeki hayvan pazarlarının geçici süreliğine kapatılmasına karar verilmiştir. Şap hastalığı özellikle çift tırnaklı hayvanlar arasında hızla yayılan ve hayvancılık sektörüne ciddi ekonomik sıkıntılar yaşatabilen bir hastalıktır. Bu tedbirler, hem hayvan sağlığının korunması hem de ekonomik kayıpların en aza indirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Vatandaşlarımızın şap hastalığıyla mücadele kapsamında alınan kararlara dikkatle uymaları, hayvan hareketlerinde özenli olmaları ve şüpheli durumları en kısa sürede il/ilçe müdürlüklerine bildirmeleri önemlidir. Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, üreticilere ve hayvan yetiştiricilerine duyarlı davranışları için teşekkür ediyoruz. Hastalığın kontrol altına alınması için yapılan çalışmalara tüm paydaşların destek vermesi büyük önem taşımaktadır. Kapatılan pazarlar, hastalığın yayılmasının önlenmesiyle birlikte tekrar hizmet vermeye başlayacaktır.”

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Nilüfer Belediyesi Personeline Yangın Mücadelesi İçin Teşekkür Belgesi

Bursa ve çevresindeki orman yangınlarına müdahale eden Nilüfer Belediyesi personeline teşekkür belgesi verildi. Başkan Şadi Özdemir, fedakarca çalışan ekibe olan minnettarlığını ifade etti.

Nijerya’da Tekne Kazası: 40 Kayıp

Sokoto eyaletinde alabora olan teknede 40 kişi kayboldu, 10 kişi kurtarıldı.

Bolu Belediyesi 10 Sahipsiz Hayvanı Sahiplendirdi

Bolu Belediyesi Hayvan Bakım Evi, bir ay boyunca 10 sahipsiz sokak hayvanını sıcak yuvalara kavuşturdu. Hayvan severlerin desteğiyle bakım evinden, kedi ve köpekleri sahiplendiren vatandaşlar onlara sevgi dolu bir ortam sunacaklarını taahhüt ettiler.

Kahramanmaraş’ta 71 Suçlu Yakalandı

Kahramanmaraş’ta yapılan operasyonda 71 kişi yakalandı, 46’sı tutuklandı; uyuşturucu ve silah ele geçirildi.

Engelli İmamın Azmi: Yıkılan Camiyi Yeniden İnşa Etti

Reyhanlı’da engelli imam Mehmet Güven, depremde yıkılan camiyi gönüllülerle yeniden inşa etti.

Emre Mor, ezeli rakibe hayırlı olsun

Süper Lig devi Fenerbahçe’den ayrılması beklenen yıldız oyuncu Emre Mor için ezeli rakip Trabzonspor harekete geçti. Geçen sezon kiralık olarak Eyüpspor’da forma giyen ve Fenerbahçe’ye geri dönen Mor, bordo-mavili formayı giymeye çok yakın.