Bölgesel kriz derinleşiyor: Avrupa ülkeleri İsrail’den vatandaş tahliyesine başladı

Ülkeler Tahliye Operasyonlarını Hızlandırıyor: Almanya, İsrail ve İran Vatandaşlarını Ülkelerine Döndürmek İçin Planlar Yapıyor

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, yaklaşık 300 Polonya vatandaşının tahliyesine başladıklarını duyurdu. Sikorski, otobüslerle Ürdün’e götürülecek vatandaşların Amman’dan uçakla ülkelerine döneceklerini belirtti.

– Almanya, İsrail ve İran’daki Vatandaşlarını Ürdün Üzerinden Tahliye Edecek

Alman Haber Ajansı (DPA) tarafından yapılan habere göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve İran’daki vatandaşlarını Ürdün üzerinden tahliye etmek için öğle saatlerinde Amman’dan Frankfurt’a charter bir uçak kaldıracak.

Alman vatandaşlarının İsrail’den Amman’a kara yoluyla seyahatlerini kendilerinin organize etmeleri gerekmekte, Amman’dan Frankfurt’a uçuş ise ücretli olacak. Ayrıca vatandaşların Ürdün’e geçmek için internet üzerinden vize almaları gerekiyor ancak bu özel durumda Ürdün makamları sınır kapılarında da vize verecek.

Almanya Dışişleri Bakanlığına göre, İsrail’den 4 bin ve İran’dan 1000 Alman vatandaşının tahliye edilmesi için başvuruda bulundu.

– İrlanda ve Hollanda Vatandaşları da Tahliye İçin Hazırlanıyor

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Harris, İran ve İsrail arasındaki çatışmayı ele almaya yönelik acil bir AB dışişleri bakanları toplantısına katılacaklarını bildirdi. Toplantıda, İrlandalı vatandaşlar da dahil olmak üzere AB vatandaşlarının tahliyesi ele alınacak.

Hollanda Dışişleri Bakanı Caspar Veldkamp, İsrail’de bulunan Hollandalı vatandaşların güvenlik endişeleri yaşadıklarını belirterek, ülkeden ayrılmak isteyenlere yardım ettiklerini açıkladı. Veldkamp, Hollandalılara en iyi şekilde yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, İsrail için seyahat tavsiyesini kırmızıya çevirdi ve ülkeye seyahat etmemeleri konusunda vatandaşları uyardı. Acil durumlarda Hollanda Büyükelçiliği’nin yardımcı olamayacağı belirtildi.

– Bulgaristan, Hırvatistan, Slovenya ve Diğer Ülkeler de Tahliye Operasyonlarına Başlıyor

Bulgaristan Başbakanı Rosen Jelyazkov, İsrail’deki Bulgaristan vatandaşlarının durumunu endişeyle takip ettiklerini ve tahliye için uygun zamanı beklediklerini söyledi.

Hırvatistan’ın Tel Aviv Büyükelçisi Vesela Mrden Korac, 59 Hırvatistan vatandaşının İsrail’den ayrılmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı ve birçoğunun çifte vatandaş olduğunu belirtti.

Slovenya da 3 vatandaşının İran’dan ayrılmak için başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Diğer yandan, İngiltere, Çekya, Slovakya, Litvanya ve Kuzey Makedonya gibi ülkeler de vatandaşlarını tahliye etme operasyonlarına hız veriyor.

Related Posts

‘İmamoğlu’nu tecrit ederek mahkum etmek istiyorlar’

Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu, diploma davasının bölünmesini şöyle yorumladı: “Bir an önce karar verilsin mantığıyla hareket ediliyor, siyasi bir takvim işletiliyor.”

Boykotla zora düşen Espressolab çöpçatanlığa mı başladı?

19 Mart operasyonlarının ardından CHP lideri Özel’in boykot çağrısı yaptığı markalar arasında bulunan ünlü kahve zinciri Espressolab flört uygulaması çıkardıklarını duyurdu.

Soykırımcı askerler kalmaktan korkuyor

Gazze’de ağır kayıplar veren, intihar eden askerlerle sarsılan İsrail ordusundan, soykırımcı Netanyahu hükûmetinin kalıcı işgal planlarına itirazlar yükseliyor. Haaretz’e konuşan üst düzey askeri yetkililer, tüm sivilleri Refah’ta toplamanın ve işgal bölgelerinde kalmanın ordu için mümkün olmadığını söyledi.

Mahkeme beraat dedi, Sağlık Bakanlığı ihraç etti

Asistan hekim olarak görev yapan İlkay Çelik kendisine ait olmayan bir sosyal medya hesabından dolayı mahkemelik oldu. İlk duruşmada beraat eden İlkay Çelik’e karşı Bakanlıktan şok eden bir karşılık geldi. Sağlık Bakanlığı beraat kararına rağmen İlkay Çelik’i ihraç etti.

AKP ve Saray arasında ‘Mehmet Nuri Ersoy’ çatlağı! ‘Bu tweeti kim yazdırdı size…’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u hedef almasının ardından, AKP 27. Dönem Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Saral’ın geçmişte Ersoy’u ziyaret ettiği bir fotoğrafı paylaşarak tepki gösterdi.

Görevden alınan Fahrettin Altun: ‘Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum’

İletişim Başkanlığı görevinden alınan Fahrettin Altun, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanlığı’na atandı. Altun, “Bu görevi bana tevdi eden, güvenen ve desteğini bir gün dahi esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.