Bolu Baro Başkanı’ndan Kartalkaya’daki yangının çıkış nedenine dair açıklama!

Bolu Kartalkaya’da Otel Yangınında 78 Kişi Hayatını Kaybetti, 9 Kişi Tutuklandı

Bolu’daki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybederken, 51 kişi de yaralandı. Olayla ilgili 14 kişi gözaltına alındı ve işletme sahibi Halit Ergül ile şirket genel müdürü dahil 9 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, adliye önünde yaptığı açıklamada, “Bolu Kartalkaya’da yaşanan faciadan dolayı tüm yurda başsağlığı diliyorum. Soruşturmalar titizlikle yürütülüyor. Bugün bilirkişi heyeti otelde incelemelerde bulunuyor. Otel sahibi ve genel müdür dahil 9 kişi tutuklandı, 1 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Mevcut 4 kişi hala gözaltında. Soruşturma devam ediyor.” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamaları üzerine Barut, “Biz bilirkişi raporu hakkında daha fazla bilgiye sahip değiliz. Soruşturmada kısıtlama yok. Evrakları inceledikten sonra daha fazla bilgi sahibi olacağız.” şeklinde konuştu.

Yangının restoranda çıktığı ve yapılan müdahalenin yetersiz olduğu ifadelerle belirtildi. Tutuklular Bolu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Related Posts

Zeliha Aksaz Şahbaz: Obeziteyle mücadele bilimsel ve eşitlikçi politikalarla mümkündür

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Obeziteyle mücadele insanları sokakta tartmakla, afiş asmakla değil, bilimsel, kamucu ve eşitlikçi politikalarla mümkündür. Yoksulluğu, sağlıksız kentleri, eğitimsizliği ve adaletsiz gıda erişimini görmezden gelen hiçbir strateji başarıya ulaşamaz. Sağlıklı yaşam bir ayrıcalık değil, anayasal bir haktır. Bu hakkı her yurttaş için güvence altına almak, sosyal devletin en temel görevidir” açıklamasını yaptı.

Hasar yüzde 100’ü buldu! Mansur Yavaş’tan nakdi destek açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi 11-12 Nisan’da zirai dondan etkilenen çiftçilere nakdi destekte bulunacaklarını açıkladı.

Kuzey Kore’de yeni savaş gemisinin hizmete girme töreninde ‘ciddi bir kaza’ meydana geldi

Kuzey Kore’de, yeni savaş gemisinin hizmete girme töreninde “ciddi bir kaza” meydana geldiğini açıkladı. Törene katılan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, komutanları dikkatsizlik ve sorumsuzlukla suçlarken olayı, “ciddi bir kaza” ve “suç eylemi” olarak nitelendirdi.

Kaçırıldığı iddiası sosyal medyayı salladı

İş dünyasının önde gelen isimlerinden İnan Kıraç’ın Koç Üniversitesi Hastanesi’nden kaçırıldığı iddia edildi. Sosyal medyaya düşen bir videodan sonra Emrullah Erdinç konuyu açıklayan bir paylaşım yaptı

Columbia Üniversitesi’nde Filistin protestosuna polis müdahalesi

ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde düzenlenen mezuniyet törenini protesto etmek amacıyla okul kampüsü dışında toplanan Filistin destekçisi göstericilerden 3’ü polis tarafından gözaltına alındı. Manhattan’daki kampüs girişinde bir …

CHP’den tiyatro biletlerine yapılan zamma tepki: ‘Tiyatroya erişim bir ayrıcalık değil, temel bir haktır’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, Devlet Tiyatroları’nın 2 Nisan 2025 itibarıyla bilet fiyatlarında yüzde 300’e varan oranlarda artış yaptığını, bu durumun hem ekonomik hem de toplumsal sonuçları olduğunu söyledi, “Tiyatroya erişim bir ayrıcalık değil, temel bir haktır” dedi.