Borsa güne yükselişle başladı: 19 Şubat 2025 Çarşamba Borsa İstanbul’da son durum

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 6,55 puan ve yüzde 0,07 artışla 9.923,44 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,05 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,11 değer kaybetti.

Sektör endeksleri arasında en çok yüzde 2,16 ile madencilik kazandırırken, en çok kaybettiren yüzde 0,11 ile ulaştırma oldu.

Yurt içinde dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,82 değer kazancıyla 9.916,89 puandan tamamladı.

KÜRESEL PİYASALAR KARIŞIK SEYREDİYOR

Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifeleri genişletmeye yönelik söylemlerinin, ticaret savaşlarını derinleştirebileceği endişelerini artırmasıyla karışık bir seyir öne çıkarken, gözler bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarına çevrildi.

Analistler, bugün yurtiçinde kısa vadeli dış borç istatistiklerinin, yurtdışında ise FOMC toplantı tutanakları, İngiltere’de enflasyon ile ABD’de konut başlangıçları ve inşaat izinlerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.950 ve 10.000 seviyelerinin direnç, 9.900 ve 9.800 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Related Posts

Son Dakika… Moody’s’ten Türkiye’nin kredi notuna ilişkin yeni karar

Son dakika haberi… Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu “B1″den “Ba3″e yükseltirken, kredi notu görünümünü “durağan”a çevirdi.

ASRİAD Genel Başkanı Yıldız: ‘Faiz indirim akışı aksamamalı’

ASRİAD Genel Başkanı İbrahim Cemil Yıldız, PPK faiz indirimi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “TCMB, PPK faiz indirim dönemine tekrar girmiş bulunmaktadır. Hiç şüphesiz bu önemli ve zorunlu bir karardır. Ancak beklentimiz tek haneye ininceye kadar akışın bir daha bozulmamasıdır.” dedi.

ÖTV artışı enflasyonu nasıl etkileyecek… Bakanlıktan açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “cari açığın azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla” otomotivde ÖTV matrah ve oranlarında yapılan değişikliğin yıllık bazda net enflasyon etkisinin 0,0019 puan olacağını belirtti.

Z kuşağı meğer kripto parayı sadece yatırım olarak görmüyormuş, harcıyormuş da! İşte Bitcoin’le en çok aldıkları şeyler

Sanılanın aksine Z kuşağı, kripto paraları biriktirmek yerine günlük alışverişlerinde harcıyor. Z kuşağının Bitcoin gibi dijital varlıkları günlük yaşamın bir parçası haline getirirken

Petrol denge arayışında

Petrol fiyatları yeni günde karışık seyir sergiliyor. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 67,86 dolardan işlem görüyor.

Yeşil Geçiş İçin Hibe Desteği Tanıtıldı

Kayseri, Sivas ve Yozgat’ta hibe desteği bilgilendirme toplantıları yapıldı. Son başvuru 22 Ağustos 2025.