Gabi Guimaraes: “İtalya Finaline Güzel Bir Takım Oyunuyla Hazırız”
Brezilya Kadın Milli Voleybol Takımı kaptanı Gabi Guimaraes, yarın İtalya’ya karşı oynayacakları final maçında güzel bir takım oyunu sergilemek istediklerini belirtti. Gabi ve Julia Gambatto Kudiess, Lodz’da düzenlenen final etabında Japonya’yı 3-2 mağlup ederek finale yükseldikleri maçın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Gabi, zorlu bir mücadelenin ardından yorgun hissettiğini dile getirerek, “Japonya fiziksel olarak bizi zorladı. Mental olarak da zor bir maçtı. İyi bir başlangıç yaptık ancak onlar bize karşı çok agresif oynadılar. Hocalarımızın desteğiyle sakin kalarak ne yapmamız gerektiğini anladık ve daha iyi bir performans sergiledik. Yarınki final maçı için dinlenmeye ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.
Deneyimli smaçör, “Finale ulaşmak ve İtalya karşısında oynama şansına sahip olmak büyük bir motivasyon. Rakibimiz turnuvanın favorisi ancak biz de elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Agresif bir oyun sergilememiz gerekiyor. Bugün takım olarak iyi iş çıkardık ve yarın da aynı performansı sürdürmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Julia ise finalde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bu takımla tekrar finalde olmak gerçekten özel bir duygu. Umarım bu sene altın madalyayı kazanabiliriz. Yarınki maç zor olacak ancak iyi bir oyunla şampiyonluğa ulaşabileceğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
İtalya-Brezilya final mücadelesi, Milletler Ligi’nde TSİ 21.00’de başlayacak.