Bursa’da “Uludağ Enerji Zirvesi” start aldı

Bursa’da Gerçekleşen Uludağ Enerji Zirvesi

Bursa’da düzenlenen “Uludağ Enerji Zirvesi” başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Türkiye’nin enerji hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yardımcısı Demircan, Türkiye’nin enerji tüketimindeki artışa dikkat çekerek, ülkenin 2035 yılına kadar 226 bin megavatlık kurulu kapasite hedefine odaklandığını belirtti. Türkiye’nin enerji tüketiminin 348 teravatsaate ulaştığını vurgulayan Demircan, 2035 yılında bu rakamın daha da artmasının beklendiğini ifade etti.

Zirveye Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Enerji Konseyi’nin destek verdiği ve “Geleceğin Enerji Stratejisi” temasıyla gerçekleştirildiğini bildiren Demircan, Türkiye’nin enerji üretiminde yenilenebilir enerjinin önemini vurguladı. Ülkenin enerji üretiminde yenilenebilir enerjinin %77’sinin kullanıldığını belirten Demircan, 2035 hedefi doğrultusunda bu oranın korunmasına önem verildiğini dile getirdi.

Kömür santrallerinin kapasite artışı ve Türkiye’nin enerji dönüşümü konularında çalışmaların sürdüğünü belirten Demircan, yerli enerji kaynaklarının kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini bildirdi.

Uludağ Enerji Zirvesi’nde ayrıca yerli teknoloji, mega enerji yatırımları, finansal dönüşüm, fosil yakıtlarda dönüşüm stratejisi gibi konular ele alınacak panel ve konuşmaların gerçekleştirileceği bilgisine yer verildi.

Bu önemli etkinlik kapsamında gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından katkı sağlayan sponsorlara plaket takdim edildi. Bursa Valisi Erol Ayyıldız ise enerjinin ülke ekonomisi için hayati öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, Bursa gibi enerji ihtiyacı yüksek bir şehirde böyle bir zirvenin düzenlenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Uludağ Enerji Zirvesi’nin Türkiye’nin enerji geleceğine ışık tutacak önemli kararların alındığı bir platform olması bekleniyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ABDULLAH BOZKURT – Ekonomi

Related Posts

Yeni teori: Zaman üç boyutlu ve uzay yan etki

Bir bilim insanı, zamanın üç boyutlu olduğunu ve uzayın da bu yapının bir yan ürünü olduğunu öne sürdü. Bilimsel çevrelerde tartışma yaratan teori, evrenin doğasına dair radikal bir bakış sunuyor.

Stresin şifresi çözülüyor! Giyilebilir teknolojiler

Akıllı giyilebilir teknolojiler, mental sağlık izlemede çığır açıyor. Akıllı saatler, bileklikler ve biyosensörler, stres, anksiyete ve depresyon gibi ruhsal sağlık sorunlarını erken teşhis ederek kullanıcıların yaşam kalitesini artırdı. Bilimsel …

Kuzey Denizi’nin sırrı! Dalga devrimi

İskoçya, yenilenebilir enerji alanında dev bir adım atarak dünyanın en büyük dalga tarlası projesini hayata geçirdi. Kuzey Denizi’nin güçlü dalgalarını enerjiye dönüştürmeyi hedefleyen bu iddialı proje, küresel enerji sektöründe çığır açmaya …

Çok yaygın bir doğa olayı ilk defa bu şekilde görüntülendi

Yeryüzünde yaşayan hemen herkes, gökyüzünü yaran yıldırım ışıkları ve onu takip eden gürleyen gök gürültüleriyle hayatının bir döneminde karşılaşmıştır. Ancak bu olağanüstü doğa olayı, ne kadar yaygın olsa da hâlâ birçok gizemi barındırıyor. NASA bu gizemi çözmek için yıldırımları uzaydan fotoğrafladı.

Tahmin edilenlerin 2 katını aştı ve hala büyüyor: Bilim insanları korkutan veriyi paylaştı

Dünya’nın enerji dengesizliği tahmin edilenden çok daha hızlı artıyor ve bilim insanları bu durumu hala tam olarak açıklayamıyor. Yeni yayımlanan verilere göre, gezegenin Güneş’ten aldığı enerjiyle uzaya geri yaydığı enerji arasındaki fark son yıllarda beklenenden iki kat fazla büyüdü. 2023 yılında bu fark metrekare başına 1.8 watt’a ulaştı ve bu, iklim modellerinin öngördüğünden iki kat daha yüksek.

Akın akın Ay’a gidiyorlar! Resmen servet yatıyor, bu rakam ülkeleri heyecanlandırdı!

Çin ve ABD, son dönemde Ay’ı stratejik bir maden sahası olarak görüp kolonileştirme yarışını kızıştırdı. Vancouver merkezli bağımsız bilim insanları, Ay kraterlerinde platin, rodyum ve iridyum gibi nadir metallerin değerinin 1 trilyon doları aşabileceğini hesapladı.