Bursa’da “Uludağ Enerji Zirvesi” start aldı

Bursa’da Gerçekleşen Uludağ Enerji Zirvesi

Bursa’da düzenlenen “Uludağ Enerji Zirvesi” başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Türkiye’nin enerji hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yardımcısı Demircan, Türkiye’nin enerji tüketimindeki artışa dikkat çekerek, ülkenin 2035 yılına kadar 226 bin megavatlık kurulu kapasite hedefine odaklandığını belirtti. Türkiye’nin enerji tüketiminin 348 teravatsaate ulaştığını vurgulayan Demircan, 2035 yılında bu rakamın daha da artmasının beklendiğini ifade etti.

Zirveye Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Enerji Konseyi’nin destek verdiği ve “Geleceğin Enerji Stratejisi” temasıyla gerçekleştirildiğini bildiren Demircan, Türkiye’nin enerji üretiminde yenilenebilir enerjinin önemini vurguladı. Ülkenin enerji üretiminde yenilenebilir enerjinin %77’sinin kullanıldığını belirten Demircan, 2035 hedefi doğrultusunda bu oranın korunmasına önem verildiğini dile getirdi.

Kömür santrallerinin kapasite artışı ve Türkiye’nin enerji dönüşümü konularında çalışmaların sürdüğünü belirten Demircan, yerli enerji kaynaklarının kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini bildirdi.

Uludağ Enerji Zirvesi’nde ayrıca yerli teknoloji, mega enerji yatırımları, finansal dönüşüm, fosil yakıtlarda dönüşüm stratejisi gibi konular ele alınacak panel ve konuşmaların gerçekleştirileceği bilgisine yer verildi.

Bu önemli etkinlik kapsamında gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından katkı sağlayan sponsorlara plaket takdim edildi. Bursa Valisi Erol Ayyıldız ise enerjinin ülke ekonomisi için hayati öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, Bursa gibi enerji ihtiyacı yüksek bir şehirde böyle bir zirvenin düzenlenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Uludağ Enerji Zirvesi’nin Türkiye’nin enerji geleceğine ışık tutacak önemli kararların alındığı bir platform olması bekleniyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ABDULLAH BOZKURT – Ekonomi

Related Posts

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Apple Watch satışları her yıl düşüyor

Apple’ın uzun yıllar başarılı satışlarla andığı Apple Watch’lar artık eskisi kadar satmıyor.

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Pil bitti derdine son! Dünyanın en gelişmiş mikroçipi tanıtıldı

Tayvan merkezli üretici TSMC, sadece 2 nm üretim mimarisine sahip olan ve bu konuda dünyanın en gelişmiş çipini tanıttı. Bu mimari ile birlikte akıllı cihazlarda batarya ve performans artışı bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir