Büyükelçi Ossowski’nden İmamoğlu açıklaması: Tutuklanması diyaloğu zayıflattı, sosyal medya engeli olumsuz bir gelişme

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Ossowski’den İmamoğlu Eleştirisi

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Ossowski, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun sosyal medya erişiminin engellenmesini eleştirdi. Bu durumu “olumsuz bir gelişme” olarak nitelendiren Ossowski, ifade özgürlüğü ve demokratik rekabetin önemine dikkat çekti.

Ossowski, Avrupa Günü kapsamında Ankara’da düzenlenen bir basın toplantısında Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin yeniden canlandırılmaya çalışıldığını ancak İmamoğlu’nun tutuklanmasının olumsuz etkilediğini belirtti. AB-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi için iç reformlarda ilerleme ve demokratik hakların korunmasının şart olduğunu vurgulayan Ossowski, Türkiye’nin AB üyeliği için gereken Kopenhag kriterlerine uyumun önemini vurguladı.

Vize serbestisi konusuna da değinen Ossowski, Türkiye’nin Schengen vizesi alan en büyük ikinci ülke olduğunu ve vize reddedilme iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ayrıca konsoloslukların yoğun başvurularla karşı karşıya olduğunu ve vize süreçlerini hızlandırmak için çaba harcandığını ifade etti.

“Kosova bile kriterleri yerine getirdi, serbest dolaşım hakkına sahip”

Ossowski, Türkiye’nin vizesiz seyahat hakkı elde etmesinin önündeki tek engelin, gereken kriterlerin tamamlanmamış olması olduğunu belirtirken, Kosova’nın kriterleri karşılayarak bu hakkı kazandığını örnek gösterdi. Aracı kurum istismarlarına karşı Türk makamlarıyla iş birliği içinde olduklarını da belirtti.

“İfade özgürlüğü olmazsa demokrasi eksik kalır”

Ossowski, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya erişim engeliyle ilgili soruları yanıtlarken, muhalefetin özgürce görüşlerini ifade etmesinin demokrasinin temel şartı olduğunu vurguladı. Ayrıca, demokratik rekabetin olmamasının sağlıklı bir siyasi ortamı engellediğine dikkat çekti.

“İmamoğlu’nun tutuklanması diyaloğu zayıflattı”

AB ile Türkiye arasında ekonomik ve ticari alanlardaki diyalogları vurgulayan Ossowski, göç ve güvenlik başta olmak üzere yeni iş birliği alanlarının ele alındığını belirtti. Ancak İmamoğlu’nun yargı süreci ve sosyal medya erişiminin engellenmesinin endişe yarattığını ifade etti. Ossowski, demokratik reformların ilerletilmesi ve temel hakların korunmasının ilişkilerin derinleşmesi için temel şart olduğunu vurguladı.

Related Posts

İran ve ABD arasındaki müzakereler İsrail’i endişelendirdi

İsrailli yetkililer, Tel Aviv yönetiminin İran ile ABD arasındaki nükleer müzakerelerin “sıfır uranyum zenginleştirme” ilkesine uymayan bir anlaşmayla sonuçlanmasından endişe duyduğunu öne sürdü. ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile anlaşma konusunda İsrail’den farklı bir çizgide olduğunu kaydeden İsrailli yetkililer, Tel Aviv’in ABD’nin desteği olmadan İran’a askeri operasyon düzenleyemeyeceğinim belirtti.

Bitlis’teki uyuşturucu operasyonu; 6 kişi tutuklandı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 6 şüpheli ise tutuklandı.

İzmir’de 54 ton kaçak akaryakıta el koyuldu

İzmir’in Aliağa ilçesinde, Malta bayraklı “CMA CGM TARRAGONA” gemisinde yapılan risk analizi sonucu, beyan dışı 54 ton 249 kilogram fuel-oil cinsi kaçak akaryakıt ele geçirildi. Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatlarıyla akaryakıta el kondu. El konulan akaryakıtın gümrüklenmiş değeri 1 milyon 421 bin 967 lira olarak açıklandı.

İBB soruşturmasında 3 ‘etkin pişmanlık’ daha: ‘Tahliyelerine karar verilmiştir’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) soruşturmasında 3 kişi daha ‘etkin pişmanlık’tan yararlandı. 29 Mayıs tarihinde ifade veren üç kişinin ifadeleri ‘yeterli bulunarak’ tahliye kararı verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapısı çalınan ülke haline geldik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un Fethinin 572. Yıldönümünde Millet Bahçeleri Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, “4 yeni millet bahçesini İstanbul’a kazandırıyoruz. İstanbul için şimdiden hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu. ‘Kapısı çalınan ülke haline geldik’ diyen Erdoğan, “Karadeniz’e Osman Gazi gemimizi uğurladık. Orada denizin altında araştırmalar yapıp oralardan doğal gaz çıkararak vatandaşlarımızı çok daha rahatlatacağız” ifadelerini kullandı.

Z kuşağı akın akın göç ediyor: Bu ülke onların vatanı haline geldi!

Kanal Adaları’nın beş kilometrekarelik cenneti Sark, otelcilikte CV’siz işe yerleşme imkânı ve gelir, KDV ile miras vergisi muafiyetiyle İngiltere’nin Z kuşağını kendine çekiyor. Yoğun turizm sezonunda nüfusu iki katına çıkan ada, TikTok videolarıyla yayılan özgür yaşam vaadiyle “yeniden başlamak” isteyen gençlerin yeni rotası haline geldi.