CHP’li Meclis Üyeleri CHP’den İstifa Etti
T24 Haber Merkezi
Bayrampaşa Belediyesi’nde görev yapan CHP’li meclis üyeleri Ali Karahasanoğlu ve Saki Teker, CHP’den istifa ettiklerini açıkladı. İkilinin istifalarıyla ilgili CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Alican Çam’dan yanıt geldi. Çam, Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun Karahasanoğlu ve Teker hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
Ali Karahasanoğlu ve Saki Teker, Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun gayri ahlaki davranışları ve para hırsı iddialarının bulunduğu ortak bir açıklama yaparak istifa ettiklerini duyurdu. Bunun üzerine CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Alican Çam, istifa eden Teker ve Karahasanoğlu hakkında Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
Partiden yapılan açıklamada, meclis üyeleri Teker ve Karahasanoğlu’nun kişisel menfaatleri halk iradesinin önüne koydukları ve parti ilkelerine uymadıkları belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Partimizde görev yapan iki meclis üyesi, belediye başkanımıza karşı gerçeği yansıtmayan iftira niteliğinde açıklamalar yaparak istifa etmişlerdir. Ancak bilinmelidir ki, ilgili kişiler uzun süre partimizin ve disiplin anlayışımızın dışında davranışlar sergilemişlerdir.”
Belediye başkanına tam destek veren partinin, halka hizmet etme konusundaki kararlılığı devam ederken, yapılan ankete göre halkın Belediye Başkanı Hasan Mutlu’ya olan desteği artmaktadır. Parti, kişisel hırsları ve menfaatleri ön plana koyan anlayışlara izin vermeyeceğini vurguladı.
Meclis üyelerin istifalarının toplumda yanlış bir algı oluşturduğu ve gerçekleri yansıtmadığı belirtilen açıklamada, aynı zamanda halkın bu tür manipülatif iddialara itibar etmemesi istendi.
CHP’nin belirttiğine göre, ilgili kişiler meclis üyeliği koltuklarına halkın oylarıyla oturduklarını ve partinin aldığı destek sayesinde bulunduklarını hatırlatıyorlar. Bu nedenle, meclis üyelerinin istifaları, partinin ve halkın iradesine saygı göstermenin bir yansıması olarak görülüyor. CHP, halkın ve partisinin ortak aklını ve iradesini ön plana koyan her türlü anlayışa izin vermeyeceğini belirtiyor.
TIKLAYIN | Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti