CHP’den İBB’ye operasyon tepkisi: ‘İBB fiilen çalışamaz hale getiriliyor’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Yönelik Operasyonda 53 Kişi Gözaltında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik bu sabah düzenlenen ikinci dalga operasyon kapsamında 53 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, operasyonlara sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile sert tepki gösterdi.

Günaydın, İBB’nin hedef alınarak çalışamaz hale getirilmeye çalışıldığını savunarak, “Cumartesi sabahı İBB’ye büyük bir operasyon daha yapıldı. Dün avukatlara, bugün bürokratlara yönelik baskılarla İBB’nin kurumsal yapısı çökertilmeye çalışılıyor” dedi.

Üst Düzey İsimler Gözaltı Listesinde

Günaydın’ın aktardığına göre gözaltı listesinde İBB Özel Kalem Müdürü’nün yanı sıra, eski ve yeni genel sekreter yardımcıları, grup başkanları, genel müdürler, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları yer aldı. Geniş kapsamlı operasyonun belediyenin üst düzey yönetimini doğrudan hedef aldığı ifade edildi.

“Yargı Eliyle İktidar Baskısı”

CHP kanadı, operasyonları “yargı eliyle siyasi baskı” olarak değerlendirdi. Günaydın, açıklamasında, “İBB, Türkiye’nin en büyük yerel yönetim kurumu. Buraya yönelik bu sistematik saldırılar, doğrudan halkın iradesine yönelik bir müdahaledir” ifadelerine yer verdi.

Twitter’da Gökhan Günaydın’ın açıklamalarını takip etmek için tıklayın.

Related Posts

İstanbul’da deprem: Çevre illerde hissedildi

İstanbul açıklarında 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi.

İspanya Meclisi, İsrail’e silah ambargosu getirilmesi için tavsiye kararı aldı

İspanya Meclisi, İsrail’e silah ambargosu getirilmesini talep eden tavsiye kararını kabul etti.

2 kişinin elektrik akımına kapılmasıyla ilgili yeni gelişme

İzmir’de iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olaya ilişkin 42 sanıklı davanın 6’ncı celsesi tamamlandı. Mahkeme, olayda hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz’in iki kız kardeşinin davaya müdahillik taleplerini kabul etti.

İBB’ye üçüncü operasyonu neden jandarma yaptı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ‘yolsuzluk ve rüşvet’ soruşturmasının üçüncü dalgasında aralarında yönetici ve belediye başkan yardımcılarının da olduğu 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonu, önceki iki operasyonu yapan emniyet değil jandarmanın gerçekleştirmesi dikkat çekerken, SÖZCÜ perde arkasında yaşananların detaylarına ulaştı.

Kadıköy’de Galatasaray taraftarını silahla yaralayan şüpheli yakalandı

Kadıköy’de, Galatasaray taraftarını silahla yaralayan şüpheli gözaltına alındı.

Suriye’de 5’i bir yerde planı ortaya çıktı: Şara daha masaya oturmadan böldü

Esad rejiminin devrilmesinin ardından Suriye’de başa geçen Ahmed Şara yönetiminin çok sayıda isyancı grubun etkili olduğu olayların ardından toprak bütünlüğünü korunup koruyamayacağı merak konusu oldu. Şara liderliğindeki geçici yönetimin ülkede beş …