Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e ilk tepki: Netanyahu ve katliam şebekesinin tüm bölgemizi ateşe atan saldırılarının mutlaka önüne geçilmeli!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: “İsrail’in İran’a Yaptığı Saldırılar Uluslararası Hukuku Hiçe Sayan Provokasyondur”

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’in İran’a yönelik saldırısının ardından yaptığı ilk açıklamada, “İsrail’in komşumuz İran’a düzenlediği saldırılar, uluslararası hukuku hiçe sayan apaçık bir provokasyondur” dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya tepki gösteren Erdoğan, uluslararası topluma çağrı yaptı ve “Netanyahu ve katliam şebekesinin tüm bölgemizi ateşe atan saldırılarının mutlaka önüne geçilmelidir” dedi.

İsrail, bu sabah saatlerinde İran’ın nükleer tesislerine yönelik “önleyici, kesin ve birleşik bir saldırı” başlattı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Yükselen Aslan” olarak adlandırdığı saldırının “günler süreceğini” ve “İsrail’in hayatta kalmasına yönelik İran tehdidini geri püskürtmeyi” amaçladığını söyledi. Sabaha karşı başlayan saldırılarda İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami öldürülürken nükleer bilimciler Feridun Abbasi ve Muhammad Mehdi Tehrançi’nin de öldürüldüğü bildirildi.

Saldırının ardından dünyadan ve Türkiye’den tepkiler yükselirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da açıklama geldi.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada şunları kaydetti:

“İsrail, Gazze başta olmak üzere bölgemizi kana, gözyaşına ve istikrarsızlığa boğma stratejisini bu sabah itibarıyla çok tehlikeli bir aşamaya taşımıştır. İsrail’in komşumuz İran’a düzenlediği saldırılar, uluslararası hukuku hiçe sayan apaçık bir provokasyondur. İran’ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerin yoğunlaştığı ve Gazze’ye yönelik insanlık dışı eylemler karşısında uluslararası baskıların arttığı bir dönemde yapılan bu saldırılar, İsrail’in kural tanımaz zihniyetini göstermektedir.

Netanyahu yönetimi pervasız, saldırgan ve hukuk tanımayan eylemleriyle bölgemizi ve tüm dünyayı felakete sürüklemeye çalışmaktadır. Uluslararası toplum, küresel ve bölgesel istikrarı hedef alan İsrail haydutluğuna artık bir dur demelidir. Netanyahu ve katliam şebekesinin tüm bölgemizi ateşe atan saldırılarının mutlaka önüne geçilmelidir. Orta Doğu’da daha fazla kan, yıkım ve çatışma görmek istemediğimizi bugün bir kez daha ifade ediyoruz. Türkiye olarak komşumuz İran’a yönelik düzenlenen menfur saldırıları lanetliyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor; dost ve kardeş İran halkına taziyelerimizi iletiyoruz.”

CANLI BLOG | İsrail, İran’daki Nükleer Hedeflere Günler Sürecek Saldırı Başlattı: Tahran’ın Cevabı Bekleniyor, Trump’tan “Sonrakiler Daha Acımasız Olacak” Uyarısı

TIKLAYIN | Dünyadan İsrail’in İran’a Saldırısına Tepkiler: Bu Tırmanış Kimsenin Çıkarına Değil, Şimdi Diplomasiye Dönüş Zamanı

TIKLAYIN | İsrail’den İran’a “Yükselen Aslan” Saldırısı | Devrim Muhafızları Komutanı Selami Öldürüldü, İran’da Nükleer Tesisler, Askeri Hedefler, Komutanlar ve Bilim İnsanları Hedef Alındı

TIKLAYIN | İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Saldırılar Sonrası İlk Açıklama: Yanıtımız Güçlü Olacak ve İsrail’i Pişman Edecek

TIKLAYIN | Trump: İran’a Anlaşma Yapması İçin Şans Üstüne Şans Verdim, Sonraki Saldırılar Daha da Acımasız Olacak; Anlaşma Yapmalılar

TIKLAYIN | “İsrail, Saldırılardan Önce İran İçine Silah Yerleştirdi” İddiası

Related Posts

AKP ve Saray arasında ‘Mehmet Nuri Ersoy’ çatlağı! ‘Bu tweeti kim yazdırdı size…’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u hedef almasının ardından, AKP 27. Dönem Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Saral’ın geçmişte Ersoy’u ziyaret ettiği bir fotoğrafı paylaşarak tepki gösterdi.

Görevden alınan Fahrettin Altun: ‘Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum’

İletişim Başkanlığı görevinden alınan Fahrettin Altun, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanlığı’na atandı. Altun, “Bu görevi bana tevdi eden, güvenen ve desteğini bir gün dahi esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

Ermenistan ve Azerbaycan, barış görüşmeleri için Abu Dabi’ye gidiyor

Paşinyan ve Aliyev, Perşembe günü BAE’de barış görüşmeleri için buluşacak. Anayasa değişikliği ve Zangezür koridoru gibi kritik başlıkların gündemde olacağı toplantıya Türkiye ve ABD de destek veriyor.

ABD ile Endonezya’dan 34 milyar dolarlık anlaşma

Endonezya hükümeti, ABD Başkanı Donald Trump’ın yüzde 32’lik ek gümrük vergisi tehdidinden kaçınmak amacıyla büyük ölçekli ithalat anlaşmalarına yöneldi. Endonezya Ekonomi Bakanı Airlangga Hartarto, ABD ile yapılan yeni enerji ve tarım ürünleri …

Ermenistan yol ayrımında: Paşinyan ile Kilise arasında kriz derinleşiyor

Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan ile ülkenin en üst düzey Hristiyan liderleri arasında yaşanan anlaşmazlık derinleşiyor. Paşinyan, Ermeni Apostolik Kilisesi’nin merkezi Eçmiyazin’i “anti-Hristiyan, ahlaksız, ulus ve devlet karşıtı bir grubun …