Dicle Elektrik’ten Dron Destekli Kaçak Trafo Operasyonu

Dicle Elektrik, Siverek’te Kaçak Trafo Operasyonu Gerçekleştirdi

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde gerçekleştirdiği dron destekli operasyonda, buğday tarlalarının sulanmasında kullanılan 1980 KVA gücünde 9 kaçak trafo tespit etti. Bu kaçak trafoların gücü, 900 hanenin enerji ihtiyacını karşılayabilecek seviyede olduğu belirlendi. Denetlenen arazilerde güneş paneliyle enerji üretilmesine rağmen kaçak trafo kullanıldığı ve su yataklarının kuruduğu tespit edildi.

Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu’da altı ilde elektrik dağıtım hizmeti veren bir şirket olarak, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dron ve yapay zeka destekli kaçak elektrik operasyonu gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen denetimler sonucunda, kırsal Gözeli ve Kılıç mahallelerinde buğday tarlalarının sulanmasında kullanılan toplam 1980 KVA gücünde 9 kaçak trafo tespit edildi ve bu trafoların yaklaşık 900 hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğu belirlendi.

Dicle Elektrik ekipleri, dronlarla gözlem yaparken kaçak trafoları fark eden kişilerin trafoları söküp uzaklaşmaya çalıştıkları anları kayda aldı. Bu kişiler, Dicle Elektrik çalışanlarının giydikleri iş kıyafetlerine benzer yelekler giyerek dikkat çekmemeye çalıştı.

Bazı tarım arazilerinde güneş paneli kurulu olmasına rağmen sulamanın kaçak trafolarla yapıldığı görüldü. Ayrıca her yıl kuraklık artarken ve ürün verimi azalırken, salma sulama nedeniyle tarlaların çevresindeki su yataklarının kuruduğu belirlendi.

Dicle Elektrik, tespit edilen 9 kaçak trafonun enerji sistemine verdiği zarar sebebiyle hukuki süreç başlattı. Şirket avukatları, kaçak trafolara el koymak için ve saha çalışanlarının kıyafetlerini taklit eden kişilere yönelik savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfa’ya yatırımlarını sürdüren Dicle Elektrik, 2013 yılından bu yana toplam 17 milyar TL yatırım yapmıştır ve 2025 yılına kadar kente 3 milyar TL değerinde yatırım yapmayı planlamaktadır. Şirket, şebeke yenileme, kapasite artışı ve akıllı şebeke uygulamaları gibi birçok projeyi hayata geçirmektedir. Ancak enerji altyapısına zarar veren davranışların hizmet sürekliliğini olumsuz etkilediğini belirtmiştir.

Related Posts

TÜİK açıkladı: Türkiye’de 2024 yılında 2 milyon 682 bin 673 kişi iller arasında göç etti

TÜİK açıkladı: Türkiye’de 2024 yılında 2 milyon 682 bin 673 kişi iller arasında göç etti

Emeklilerin nüfus içindeki payı artarken yoksullaşma arttı pastadaki payı düştü: Emekli sefalete mahkûm

DİSK-AR’ın araştırmasına göre ortalama emekli aylığı 2003’te asgari ücretin yüzde 36 üzerinde iken bugün yüzde 22 altına geriledi. Milli gelirdeki payı yüzde 46.4’ten yüzde 29’a düştü.

Trabzon Şehir Hastanesi Kavşağı trafiğe açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Şehir Hastanesi Kavşağı’nın 11 Temmuz’da trafiğe açıldığını bildirdi.

Yüksek getiri vadiyle 300 kişiyi dolandırdılar : 140 milyon dolarlık soygun

ABD’de soruşturmacılar, “First Liberty Building and Loan” adlı kredi kuruluşunun 10 yılda 300’e yakın yatırımcıyı en az 140 milyon dolar dolandırdığını bildirdi.

Türk-İş’in eylemleri erteleme kararı tepki çekti: İşçinin aklıyla alay etmesinler!

Türk-İş’in eylemleri erteleme kararı tepki çekti: İşçinin aklıyla alay etmesinler!

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.