Dicle Elektrik’ten Dron Destekli Kaçak Trafo Operasyonu

Dicle Elektrik, Siverek’te Kaçak Trafo Operasyonu Gerçekleştirdi

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde gerçekleştirdiği dron destekli operasyonda, buğday tarlalarının sulanmasında kullanılan 1980 KVA gücünde 9 kaçak trafo tespit etti. Bu kaçak trafoların gücü, 900 hanenin enerji ihtiyacını karşılayabilecek seviyede olduğu belirlendi. Denetlenen arazilerde güneş paneliyle enerji üretilmesine rağmen kaçak trafo kullanıldığı ve su yataklarının kuruduğu tespit edildi.

Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu’da altı ilde elektrik dağıtım hizmeti veren bir şirket olarak, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dron ve yapay zeka destekli kaçak elektrik operasyonu gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen denetimler sonucunda, kırsal Gözeli ve Kılıç mahallelerinde buğday tarlalarının sulanmasında kullanılan toplam 1980 KVA gücünde 9 kaçak trafo tespit edildi ve bu trafoların yaklaşık 900 hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğu belirlendi.

Dicle Elektrik ekipleri, dronlarla gözlem yaparken kaçak trafoları fark eden kişilerin trafoları söküp uzaklaşmaya çalıştıkları anları kayda aldı. Bu kişiler, Dicle Elektrik çalışanlarının giydikleri iş kıyafetlerine benzer yelekler giyerek dikkat çekmemeye çalıştı.

Bazı tarım arazilerinde güneş paneli kurulu olmasına rağmen sulamanın kaçak trafolarla yapıldığı görüldü. Ayrıca her yıl kuraklık artarken ve ürün verimi azalırken, salma sulama nedeniyle tarlaların çevresindeki su yataklarının kuruduğu belirlendi.

Dicle Elektrik, tespit edilen 9 kaçak trafonun enerji sistemine verdiği zarar sebebiyle hukuki süreç başlattı. Şirket avukatları, kaçak trafolara el koymak için ve saha çalışanlarının kıyafetlerini taklit eden kişilere yönelik savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfa’ya yatırımlarını sürdüren Dicle Elektrik, 2013 yılından bu yana toplam 17 milyar TL yatırım yapmıştır ve 2025 yılına kadar kente 3 milyar TL değerinde yatırım yapmayı planlamaktadır. Şirket, şebeke yenileme, kapasite artışı ve akıllı şebeke uygulamaları gibi birçok projeyi hayata geçirmektedir. Ancak enerji altyapısına zarar veren davranışların hizmet sürekliliğini olumsuz etkilediğini belirtmiştir.

Related Posts

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

Mevduat faizi yüzde 60’ı geçti: Aylık getiri rekor seviyede

Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası TL mevduat yeniden cazibe merkezi haline geldi. Bankalar yıllık faiz oranlarını yüzde 50’nin üzerine taşırken, bileşik getirilerde yüzde 60’ı aşan seviyeler görülüyor.

Halkbank, İran yaptırımları davasını ABD Yüksek Mahkemesi’ne taşıdı

Halkbank, İran yaptırımları davasını ABD Yüksek Mahkemesi’ne taşıdı

İstanbul’da yaşamak aileler için imkansız hale geldi! Aylık yaşam maliyeti belli oldu

İPA’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin nisan ayındaki yaşam maliyetine yer verildi. Açıklamada, yapılan araştırmalara göre, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin yaşam maliyetinin nisan ayında bir …

Avustralya enflasyonunda ikinci sıçrayış

Melbourne Enstitüsü paylaştığı son veriler, Mart ayında görülen 15 aylık zirve olan yüzde 0.7’lik artışın ardından ikinci artış oldu. Avustralya Merkez Bankası, Nisan ayında politika faizini yüzde 4.1’de tutma kararı almıştı. RBA Başkanı Michele …

Ticaret Bakanlığı denetimlerde 1 milyar lirayı aşan ceza uyguladı

Ticaret Bakanlığınca bu yılın ocak-nisan döneminde 198 bin 357 firma, 11 milyon 697 bin 546 ürünü denetlendi ve 1 milyar 25 milyon 599 bin 375 lira ceza verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir