Diyarbakır’daki Güneş Enerjili Fabrika, Suriye Yapı Fuarına Hazırlanıyor

İstanbul Merkezli Tel ve Çivi Üreten Firma, Suriye’deki Yapı Fuarından Beklentilerini Yükseltiyor

Deprem sürecinde faaliyet gösteren ve çivi üretimi yapan firma, Suriye’de düzenlenecek olan yapı fuarında büyük umutlar taşıyor. İstanbul merkezli bu firma, Diyarbakır’a yaptığı yatırım sayesinde güneş enerjisiyle üretim yapıp ihraç ediyor.

Firma, Yatırımlarını Diyarbakır’a Çekerek İhracatını Artırıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapan İstanbul merkezli tel, çivi ve çelik asır üreten firma, güneş enerjisiyle üretim yapıp ihraç ediyor. Suriye’de düzenlenecek olan yapı fuarından büyük beklentileri olan firma, istihdam ve ihracatı artırmayı hedefliyor.

İstanbul merkezli tel, çivi ve çelik asır üretimi yapan firma, 2021 yılında yatırımlarını Diyarbakır’a çekme kararı alarak OSB’den yer temin edip fabrika inşasına başladı. 2023 yılında tamamlanan fabrikada üretime başlayan firma, deprem sürecinde önemli bir rol oynadı.

Firma, üretim kapasitesini ilk 6 ayda %100’e çıkardıktan sonra makine sayısını ve istihdamı artırdı. Irak başta olmak üzere farklı ülkelere ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan firma, Suriye’de yapılacak olan yapı fuarına katılıp ihracatlarını artırarak istihdamı ve makine sayısını büyütmeyi planlıyor.

İşletme sahibi Serdar Avşar, yaptığı açıklamada, 2021 yılında yatırım kararlarını aldıklarını ve Diyarbakır’a yatırım yapma kararı aldıktan sonra inşaata başladıklarını belirtti. Avşar, yaşanan depremin büyük zararlar verdiğini ve faaliyetlerinin ürünler üzerinde önemli etkiler yarattığını ifade etti.

Avşar, firma olarak güneş enerjisiyle üretim yapma kararı aldıklarını ve bu doğrultuda enerji maliyetlerini düşürdüklerini söyledi. Ayrıca, fabrikada çivi, tel ve çelik üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Avşar, Suriye’de yapılacak olan yapı fuarından büyük beklentileri olduğunu ve bu sayede istihdam ve makine sayılarını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Firmanın üretimlerinin geniş bir yelpazede olduğunu belirten Avşar, çivi çeşitlerini sıralayarak, çivilerin inşaat, ayakkabı, montajlama, cam ve tel gibi alanlarda kullanıldığını vurguladı. Ayrıca, tel üretimlerinin inşaatlarda bağlama ve takviye telleri olarak kullanıldığını, yeni başladıkları çelik asır üretiminin ise yollarda ve bina yapımında kullanıldığını açıkladı.

İstanbul merkezli tel ve çivi üreten firmanın Suriye’deki yapı fuarına katılacağı ve burada yapacakları ihracatla büyümeyi hedeflediği belirtiliyor. Firmanın yatırımlarını Diyarbakır’a çekerek güneş enerjisiyle üretim yaptığı ve ihracatını artırdığı biliniyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / RIDVAN KILIÇ – Ekonomi

Related Posts

Yeni teori: Zaman üç boyutlu ve uzay yan etki

Bir bilim insanı, zamanın üç boyutlu olduğunu ve uzayın da bu yapının bir yan ürünü olduğunu öne sürdü. Bilimsel çevrelerde tartışma yaratan teori, evrenin doğasına dair radikal bir bakış sunuyor.

Stresin şifresi çözülüyor! Giyilebilir teknolojiler

Akıllı giyilebilir teknolojiler, mental sağlık izlemede çığır açıyor. Akıllı saatler, bileklikler ve biyosensörler, stres, anksiyete ve depresyon gibi ruhsal sağlık sorunlarını erken teşhis ederek kullanıcıların yaşam kalitesini artırdı. Bilimsel …

Kuzey Denizi’nin sırrı! Dalga devrimi

İskoçya, yenilenebilir enerji alanında dev bir adım atarak dünyanın en büyük dalga tarlası projesini hayata geçirdi. Kuzey Denizi’nin güçlü dalgalarını enerjiye dönüştürmeyi hedefleyen bu iddialı proje, küresel enerji sektöründe çığır açmaya …

Çok yaygın bir doğa olayı ilk defa bu şekilde görüntülendi

Yeryüzünde yaşayan hemen herkes, gökyüzünü yaran yıldırım ışıkları ve onu takip eden gürleyen gök gürültüleriyle hayatının bir döneminde karşılaşmıştır. Ancak bu olağanüstü doğa olayı, ne kadar yaygın olsa da hâlâ birçok gizemi barındırıyor. NASA bu gizemi çözmek için yıldırımları uzaydan fotoğrafladı.

Tahmin edilenlerin 2 katını aştı ve hala büyüyor: Bilim insanları korkutan veriyi paylaştı

Dünya’nın enerji dengesizliği tahmin edilenden çok daha hızlı artıyor ve bilim insanları bu durumu hala tam olarak açıklayamıyor. Yeni yayımlanan verilere göre, gezegenin Güneş’ten aldığı enerjiyle uzaya geri yaydığı enerji arasındaki fark son yıllarda beklenenden iki kat fazla büyüdü. 2023 yılında bu fark metrekare başına 1.8 watt’a ulaştı ve bu, iklim modellerinin öngördüğünden iki kat daha yüksek.

Akın akın Ay’a gidiyorlar! Resmen servet yatıyor, bu rakam ülkeleri heyecanlandırdı!

Çin ve ABD, son dönemde Ay’ı stratejik bir maden sahası olarak görüp kolonileştirme yarışını kızıştırdı. Vancouver merkezli bağımsız bilim insanları, Ay kraterlerinde platin, rodyum ve iridyum gibi nadir metallerin değerinin 1 trilyon doları aşabileceğini hesapladı.