En çok gittiğimiz tatil bölgesi neresi? İşte Türkiye’nin 2024 tatil raporu

Tatilsepeti Açıkladı: Türkiye’nin 2024 Tatil Raporu

İSTANBUL (İGFA) – Akademetre’nin marka sağlığı araştırmasına göre tatil şirketi bilinirliğinde ilk akla gelen markalardan Tatilsepeti, 2024 yılı Türkiye tatil raporlarını kamuoyuyla paylaştı.

Tatilsepeti platformunda 2024 yılında yapılan rezervasyonlara göre en çok konaklama yapılan şehir Antalya oldu. En çok bilet kesilen uçuş rotası ise Lefkoşa olarak öne çıktı. Tatil planlayanların en çok gezdiği ülkelerin başında Yunanistan gelirken, en çok talep alan yurt dışı turu ise Dubai olarak belirlendi.

Verilere göre Türkiye’nin 2024 tatil atlasından elde edilen verilere göre;

KONAKLAMADA BİRİNCİ ANTALYA, ONU KIBRIS, İSTANBUL VE BODRUM TAKİP EDİYOR

Geçen yıl özellikle çocuklu aileler tarafından en çok tercih edilen konaklama bölgesi Antalya, bu yıl da zirvede yer aldı.

133.062 yetişkin, toplam 233.664 rezervasyon günüyle Antalya en çok konaklama yapılan şehir oldu. Antalya’nın tercih edilme sebepleri arasında doğal güzellikleri, otel çeşitliliği, bölgenin sunduğu hizmet seçenekleri, ulaşım kolaylığı ve çocuklu ailelere uygun olması yer almaktadır.

İkinci sırada 121.319 rezervasyon günüyle Kıbrıs, üçüncü sırada 55.748 rezervasyon günüyle İstanbul ve dördüncü sırada 36.713 rezervasyon günüyle Bodrum yer aldı. Kıbrıs’ın tercih edilme nedenleri arasında yaz tatilinin uzun döneme yayılması, Akdeniz iklimi ve kısa uçuş süresi bulunmaktadır.

Konaklamanın en yüksek olduğu diğer bölge ise Sapanca oldu. Doğal güzelliklerinin yanı sıra hafta sonları için ideal bir destinasyon olması Sapanca’nın tercih edilme nedenleri arasında yer alıyor.

EN ÇOK UÇAK BİLETİ LEFKOŞA’YA KESİLDİ

Kıbrıs bölgesindeki otellere talep artışı, uçak biletleri üzerinde de etkisini gösterdi. 23.335 uçak biletiyle en çok uçuş talebi alan şehir Lefkoşa, 1249 bilet ile Antalya ve 1231 bilet ile İstanbul’u takip etti.

EN ÇOK GEZİLEN 3 ROTA; KAPADOKYA, GAP VE SALDA GÖLÜ OLDU

2.200 rezervasyon günü ile en popüler rota Kapadokya olurken, genellikle sonbahar döneminde ziyaretçi akınına uğrayan ancak yılın dört mevsiminde de tercih edilen bir bölgedir. Ihlara Vadisi ve Taşköprü gibi noktalar ziyaretçiler tarafından sıkça tercih edilmektedir. 1.014 rezervasyon günü ile Uçaklı GAP Turu ikinci sırada yer alırken, 548 rezervasyon günü ile Salda Gölü ve Pamukkale turu en çok tercih edilen üçüncü tur oldu.

EN ÇOK ZİYARET EDİLEN 3 ÜLKE: YUNANİSTAN, GÜRCİSTAN, MISIR

Tatilcilerin en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında başı çeken Yunanistan’ı, ikinci sırada Gürcistan ve üçüncü sırada Mısır takip etmektedir.

Related Posts

3 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası TBMM’ye sunuldu

CHP milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Enginyurt ile TİP Genel Başkanı Erkan Baş’nın dokunulmazlık dosyaları Karma Komisyon’a gönderildi.

Son Dakika… Silivri açıklarında deprem! 6.2’nin olduğu yer yine sallandı….

Son Dakika Haberi… Kandilli Rasathanesi 23 Nisan 2025’te 6.2 büyüklüğündeki deprem gerçekleştiği bölgede 3.4 büyüklüğünde yeni bir deprem olduğunu açıkladı.

İdam fermanını 105 yıl önce yırtıp attı

11 Mayıs 1920’de gıyaben idama mahkum edilen Mustafa Kemal Paşa “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” dedi ve ulusun kaderini eline aldı.

CHP’li Mullaoğlu: Suriye’de insan aklını zorlayacak katliamlar oluyor

Samsun Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi tarafından düzenlenen panelde, Suriye’de Alevilerin karşı karşıya kaldığı sorunlar ele alındı. Panelde konuşan CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu “Suriye’de maalesef durumlar hiç iyi değil. İnsan aklını zorlayacak derecede katliamlar oluyor” dedi.

Ağılda çıkan yangında hayvanlar telef oldu

Balıkesir’in Manyas ilçesindeki bir ağılda elektrik tesisatından çıkan yangında 30 koyun ile 12 kuzu öldü.

İsrail ordusuna ait bir F-16 taşıdığı bombayı düşürdü

Adraee, güvenli iniş sağlamak amacıyla kontrollü mühimmat atmak isteyen uçağın, taşıdığı bombayı ülkenin kuzeyinde bir alana düşürdüğünü kaydetti. Mühimmatın uçağın inişine de engel olan “teknik bir arıza” nedeniyle düştüğünü öne süren Adraee, olay …