Fethiye’de Girişimcilik Yarışması Düzenlendi

Fethiye’de Girişimcilik Programı Katılımcıları Projelerini Sunarak Ödül Aldı

Fethiye’de düzenlenen girişimcilik programında 15 girişimci, hazırladıkları projelerini yatırımcı ve jüri karşısında sunarak destek ve ödül için yarıştılar. Yarışmanın sonunda ise birinci olan proje, 50 bin TL’lik ödül kazandı.

Fethiye’de gerçekleştirilen program, girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getiren projelerin final etkinliğinde son buldu. Toplamda 15 girişimcinin yer aldığı etkinlikte, projelerini jüri üyeleri ve konuklar önünde sunarak ödül için yarıştılar. Jürinin üyeleri arasında Elif Güngör Reis, Dilara Tunca, Avukat Gürbüz Sarı, Tolga Sevinç ve Rıza Gürler yer aldı.

Aylar süren eğitim ve mentorluk sürecinin ardından düzenlenen etkinlikte birinci olan proje, tarımda drone ile ilaçlama yapan “Heli More Drone” oldu ve Başak Demir Ünalan ile Elvin Özölçer’e ödülü kazandırdı.

İkinci sırayı öğrencilere yönelik oyunlaştırma temelli eğitim projesi “Oyedu” ile Hıdır Üstündağ alırken, üçüncü ise yapay zeka destekli İngilizce eğitim platformu “Linoi App” ile Aziz Ahmedov oldu. Yarışmada birincilik ödülü 50 bin, ikincilik ödülü 30 bin, üçüncülük ödülü ise 10 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca üç projeye de özel ödüller verildi.

Likya İş İnsanları Derneği Başkanı Volkan Büber, programın bir yıl önce fikir aşamasında başladığını ve bugünlere geldiğini belirtti. Büber, Türkiye genelinden 50’den fazla başvuru alındığını, süreçte 25 eğitmen, 15 moderatör, toplamda 200 saat eğitim ve 300 saat mentorluk desteği sağlandığını açıkladı. – MUĞLA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Yeni teori: Zaman üç boyutlu ve uzay yan etki

Bir bilim insanı, zamanın üç boyutlu olduğunu ve uzayın da bu yapının bir yan ürünü olduğunu öne sürdü. Bilimsel çevrelerde tartışma yaratan teori, evrenin doğasına dair radikal bir bakış sunuyor.

Stresin şifresi çözülüyor! Giyilebilir teknolojiler

Akıllı giyilebilir teknolojiler, mental sağlık izlemede çığır açıyor. Akıllı saatler, bileklikler ve biyosensörler, stres, anksiyete ve depresyon gibi ruhsal sağlık sorunlarını erken teşhis ederek kullanıcıların yaşam kalitesini artırdı. Bilimsel …

Kuzey Denizi’nin sırrı! Dalga devrimi

İskoçya, yenilenebilir enerji alanında dev bir adım atarak dünyanın en büyük dalga tarlası projesini hayata geçirdi. Kuzey Denizi’nin güçlü dalgalarını enerjiye dönüştürmeyi hedefleyen bu iddialı proje, küresel enerji sektöründe çığır açmaya …

Çok yaygın bir doğa olayı ilk defa bu şekilde görüntülendi

Yeryüzünde yaşayan hemen herkes, gökyüzünü yaran yıldırım ışıkları ve onu takip eden gürleyen gök gürültüleriyle hayatının bir döneminde karşılaşmıştır. Ancak bu olağanüstü doğa olayı, ne kadar yaygın olsa da hâlâ birçok gizemi barındırıyor. NASA bu gizemi çözmek için yıldırımları uzaydan fotoğrafladı.

Tahmin edilenlerin 2 katını aştı ve hala büyüyor: Bilim insanları korkutan veriyi paylaştı

Dünya’nın enerji dengesizliği tahmin edilenden çok daha hızlı artıyor ve bilim insanları bu durumu hala tam olarak açıklayamıyor. Yeni yayımlanan verilere göre, gezegenin Güneş’ten aldığı enerjiyle uzaya geri yaydığı enerji arasındaki fark son yıllarda beklenenden iki kat fazla büyüdü. 2023 yılında bu fark metrekare başına 1.8 watt’a ulaştı ve bu, iklim modellerinin öngördüğünden iki kat daha yüksek.

Akın akın Ay’a gidiyorlar! Resmen servet yatıyor, bu rakam ülkeleri heyecanlandırdı!

Çin ve ABD, son dönemde Ay’ı stratejik bir maden sahası olarak görüp kolonileştirme yarışını kızıştırdı. Vancouver merkezli bağımsız bilim insanları, Ay kraterlerinde platin, rodyum ve iridyum gibi nadir metallerin değerinin 1 trilyon doları aşabileceğini hesapladı.