Gazze’de Ağaç Dikme Girişimi

Fadıl Nebhan, Gazze’de Ağaç Dikme Girişimi Başlattı

Filistinli ziraat mühendisliği öğrencisi Fadıl Nebhan, Gazze Şeridi’nde yaşanan İsrail saldırıları sonucunda bitki örtüsünün büyük zarar görmesi üzerine Bureyc ve Nuseyrat mülteci kamplarında ağaç dikme girişiminde bulundu.

İsrail, 7 Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne başlattığı kapsamlı saldırılarla bölgede büyük yıkıma neden oldu. Bu saldırılar sonucunda tarım alanları ve bitki örtüsü de büyük hasar gördü ve on binlerce kişi hayatını kaybetti.

Fadıl Nebhan, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ederek Gazze’yi canlandırmak ve yeniden imar etmek için ağaç dikme çağrısında bulundu. “Zeytin ve zahter burada kaldıkça biz de burada kalacağız” diyen Nebhan, bölgedeki tarım alanlarının tahrip edildiğini ve toprağın zararlı kimyasallara maruz kaldığını belirtti.

İsrail’in uzun süredir süren bombardımanları sona erdiğinde, Gazze’nin yeniden ayağa kalkması için herkesin ağaç dikme girişimine destek olması gerektiğini vurgulayan Nebhan, “Herkes bir ağaç dikerse Gazze’yi yeniden ayağa kaldırabiliriz.” dedi.

Filistinli öğrenci, Gazze’de tarımsal alanın yüzde 90’ının yok olduğunu ve bölgede hiçbir ağacın kalmadığını aktararak, tarımın ve ağaçlandırmanın önemine dikkat çekti. İsrail ordusunun saldırıları sırasında Gazze’deki tarım alanlarının büyük zarara uğradığını ve birkaç yıl içinde tekrar verimli hale gelmesinin zor olabileceğini belirtti.

FAO verilerine göre Gazze’de zeytin üretimi ve tarım alanlarının yüzde 75’i zarar gördü veya yok oldu. Bu nedenle, çiftçilerin ve balıkçıların desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki tarım alanlarının yüzde 75’ini kullanılamaz hale getirdiğini açıkladı.

Related Posts

155 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Hakkında “hırsızlık” ve “konut dokunulmazlığının ihlali” suçlarından 155 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 29 yaşındaki firari hükümlü, polisin 6 ay süren takibi sonucu yakalanarak cezaevine gönderildi.

Adana’da Orman Yangını Çıktı

İmamoğlu’nda çıkan orman yangınına hava ve kara ekipleri müdahale ediyor.

Edirne Belediye Başkanlığı memur alımı ilanı: İtfaiye eri ve zabıta memuru alımı başvuru tarihleri açıklandı

Edirne Belediye Başkanlığı memur alımı ilanı paylaştı. İlana göre Başkanlık bünyesinde itfaiye eri ve zabıta memuru istihdam edileccek.

Resmi Gazete’de bugün (19 Ağustos 2025 Resmi Gazete kararları)

Resmi Gazete’de 19 Ağustos 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var? İşte 19 Ağustos 2025 tarihli ve 32991 Sayılı Resmi Gazete ayrıntıları.

Belediye başkanı tepkiler sonrası makam aracını satışa çıkardı

Çorum Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir yeni makam aracının görüntülerini “hizmet aracı” notuyla paylaşmıştı. İsbir yükselen tepkilerin ardından geri adım atarak aracı satışa çıkardığını duyurdu. İsbir katıldığı programda “3 milyon 250 bin lira getiren herkese anahtarını teslim edeceğim. Gelirle ilçemize farklı alanlarda hizmetler yapacağım” dedi.

Tayvan: Çin’den kimlik veya oturma izni alanlar vatandaşlıktan atılacak

Tayvan, Çin’de ikamet kaydı veya kimlik kartı alan Tayvanlıların vatandaşlığını otomatik olarak kaybedeceğini ve kamu görevlerinde çalışamayacağını açıkladı.