Hindistan’da 242 kişiyi taşıyan uçak, kalkıştan 5 dakika sonra düştü; kurtarma ekipleri en yüksek alarm seviyesinde!

Air India Uçağı Ahmedabad’da Kaza Yaptı: 242 Kişi Korumada

T24 Dış Haberler

Air India’ya ait bir yolcu uçağı, Hindistan’ın batısındaki Ahmedabad kentinde meydana gelen kazada düştü. Şu ana kadar ölü ya da yaralı bilgisi paylaşılmazken, uçakta bulunan 242 kişinin durumu belirsizliğini koruyor. Uçağın Birmingham kentine gitmekte olduğu sırada yaşanan kaza sonucunda enkazdan yoğun siyah dumanların yükseldiği bildirildi.

Yaşanan kaza sonrasında Hindistan Havacılık Bakanı, şok olduğunu ve kurtarma ekiplerinin seferber edildiğini duyurarak en yüksek alarm seviyesine geçildiğini belirtti. Uçağın kalkıştan sadece 5 dakika sonra düştüğü öğrenildi. Times of India’nın aktardığına göre, Londra’ya gitmekte olan Air India Boeing 787 Dreamliner uçağı, Sardar Vallabhbhai Patel uluslararası havaalanından kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra kaza kritik bir şekilde yere çakıldı.

Air India tarafından yapılan açıklamada, “Ahmedabad-Londra Gatwick seferini yapmakta olan AI171 sefer sayılı uçuş bugün bir kaza geçirmiştir. Şu anda olayın detaylarını incelemekteyiz ve güncellemeleri paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Kaza ile ilgili merakla beklenen ayrıntılar gelirken sosyal medya üzerinden bölgeden gelen görüntülerde yoğun siyah dumanların havada belirdiği paylaşıldı. Havalimanı ve çevresindeki yolların kapatıldığı bilgisi verilirken, çok sayıda ambulansın olay yerine gönderildiği belirtildi.

Hindistan İçişleri Bakanı Amit Shah, Gucerat eyaleti yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından Yeni Delhi hükümetinin desteğini açıkladı. Hindistan Sivil Havacılık Genel Müdürü Faiz Ahmed Kidwai ise, Gucerat eyaletinde meydana gelen uçak kazasının kalkıştan 5 dakika sonra gerçekleştiğini duyurdu. Hindustan Times’ın aktardığı habere göre Kidwai, yerel saat 13.38’de havalandıktan kısa bir süre sonra düşen uçağın kaza anında çok az bir zamanı olduğunu belirtti.

Related Posts

İsrail’in saldırısı sonrası çarpıcı analiz: Trump’ın büyük başarısızlığı ortaya çıktı

İsrail ile İran arasında artan gerilimin bir çatışmaya yol açması endişesi gerçeğe dönüştü. İsrail, İran’ın nükleer ve askeri tesislerine saldırı düzenledi. Saldırılarda aralarında İran Genelkurmay Başkanı’nın da olduğu bazı üst düzey askeri …

Ankara’da “Kral’ın Doğum Günü” resepsiyonu

Birleşik Krallık’ın Milli Günü olarak kutlanan “Kral’ın Doğum Günü” vesilesiyle Ankara’daki Büyükelçilik Konutu’nda düzenlenen resepsiyonda, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki stratejik iş birliği vurgulandı. Resepsiyona çok sayıda yabancı misyon temsilcisinin yanı sıra Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay da katıldı.

İmamoğlu’ndan ‘Gaziosmanpaşa’ tepkisi: O yüzdeki ifadeyi unutmayın

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa’da yapılan başkan vekili seçimini kazanan AKP’li aday Eray Karadeniz ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi.

AKP’li belediye başkanından, bakanlık bürokratları için rüşvet ihbarı

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlar devam ederken; AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, “Ticaret Bakanlığı bürokratlarının rüşvet aldığına” dair suç duyurusu ile ilgili dosya için hiçbir işlem yapılmadı.

ABD, Bağdat Büyükelçiliği’ndeki bazı personelini geri çekiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, AA’ya yaptığı açıklamada Irak’ın başkenti Bağdat’ta bulunan ABD Büyükelçiliği’ndeki bazı personeller için geri çekme kararı alındığını teyit etti.

Alman vatandaşlığına geçen Türklerin sayısı iki kat arttı

Alman vatandaşlığına geçen Türklerin sayısı iki kat arttı