İsrail’in Filistinlileri hedef almak için yapay zekayı kullandığı iddia edildi

İsrail’in Filistinlilere Karşı Yapay Zeka Kullanımı Tartışma Yarattı

Mısır’ın eski devlet başkanı Mobarak, İsrail’in Filistinlilere saldırılarını desteklemek için yapay zeka teknolojisini kullandığını iddia etti. Bu iddia, bölgedeki sivil kayıpların artmasına neden olmakla suçlandı ve uluslararası toplumun duyarlı olması gerektiği vurgulandı.

Mobarak, Palantir CEO’su Karp’ın, ürettikleri teknolojinin sivilleri hedef aldığını söylemesine karşın gülmesini rahatsız edici bulduğunu belirtti. “Gazze’de Filistinliler için güvenli bir yer kalmadı. Yapay zeka, onları hedef almak için kullanılıyor” diyerek endişelerini dile getirdi.

Protestoların sosyal medyada geniş yankı uyandırmasıyla destek mesajları alan Mobarak, bu eylemlerin Filistin meselesinde daha cesur adımlar atılmasına yardımcı olduğunu ifade etti.

“Filistinlilerin kanından kar eden şirketler var.” diyen Mobarak, Palantir’in İsrail’e sağladığı teknolojik destekle ilgili endişelerini paylaştı.

Mobarak, ABD’nin İsrail’e verdiği destekten rahatsızlık duyduğunu ve Trump ile Biden yönetimlerinin Filistin politikalarının benzer olduğunu savundu. Bu süreçte yaşadığı aşağılayıcı deneyimleri ve tepkileri de paylaştı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve ablukasını eleştiren Mobarak, uluslararası toplumu tepki göstermeye çağırdı. Gazze halkının çektiği acılara dikkat çekerek, yardım ulaştırma girişimlerinin engellendiğini ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.

Palantir’in İsrail’e sağladığı yapay zeka teknolojisinin insan hakları ihlallerine neden olduğu eleştirilerine katılan Mobarak, şirketi ve diğer benzer firmaları sert bir dille eleştirdi. İsrail’in Filistinlilere karşı sürdürdüğü politikaların acilen durdurulması gerektiğini vurguladı.

Bu bağlamda yapay zeka teknolojilerinin sivil halkı hedef alması ve insani krizlere neden olması endişeleri artırırken, uluslararası alanda Filistin meselesine yönelik daha etkin bir müdahalenin hayati öneme sahip olduğu dile getirildi.

Related Posts

İran ve ABD arasındaki müzakereler İsrail’i endişelendirdi

İsrailli yetkililer, Tel Aviv yönetiminin İran ile ABD arasındaki nükleer müzakerelerin “sıfır uranyum zenginleştirme” ilkesine uymayan bir anlaşmayla sonuçlanmasından endişe duyduğunu öne sürdü. ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile anlaşma konusunda İsrail’den farklı bir çizgide olduğunu kaydeden İsrailli yetkililer, Tel Aviv’in ABD’nin desteği olmadan İran’a askeri operasyon düzenleyemeyeceğinim belirtti.

Bitlis’teki uyuşturucu operasyonu; 6 kişi tutuklandı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 6 şüpheli ise tutuklandı.

İzmir’de 54 ton kaçak akaryakıta el koyuldu

İzmir’in Aliağa ilçesinde, Malta bayraklı “CMA CGM TARRAGONA” gemisinde yapılan risk analizi sonucu, beyan dışı 54 ton 249 kilogram fuel-oil cinsi kaçak akaryakıt ele geçirildi. Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatlarıyla akaryakıta el kondu. El konulan akaryakıtın gümrüklenmiş değeri 1 milyon 421 bin 967 lira olarak açıklandı.

İBB soruşturmasında 3 ‘etkin pişmanlık’ daha: ‘Tahliyelerine karar verilmiştir’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) soruşturmasında 3 kişi daha ‘etkin pişmanlık’tan yararlandı. 29 Mayıs tarihinde ifade veren üç kişinin ifadeleri ‘yeterli bulunarak’ tahliye kararı verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapısı çalınan ülke haline geldik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un Fethinin 572. Yıldönümünde Millet Bahçeleri Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, “4 yeni millet bahçesini İstanbul’a kazandırıyoruz. İstanbul için şimdiden hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu. ‘Kapısı çalınan ülke haline geldik’ diyen Erdoğan, “Karadeniz’e Osman Gazi gemimizi uğurladık. Orada denizin altında araştırmalar yapıp oralardan doğal gaz çıkararak vatandaşlarımızı çok daha rahatlatacağız” ifadelerini kullandı.

Z kuşağı akın akın göç ediyor: Bu ülke onların vatanı haline geldi!

Kanal Adaları’nın beş kilometrekarelik cenneti Sark, otelcilikte CV’siz işe yerleşme imkânı ve gelir, KDV ile miras vergisi muafiyetiyle İngiltere’nin Z kuşağını kendine çekiyor. Yoğun turizm sezonunda nüfusu iki katına çıkan ada, TikTok videolarıyla yayılan özgür yaşam vaadiyle “yeniden başlamak” isteyen gençlerin yeni rotası haline geldi.