İsrail’in Gazze saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti

İsrail Saldırılarında 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında, 5’i aynı aileden 7 Filistinli yaşamını yitirdi. Sağlık kaynaklarına göre, Gazze kentinin güneyindeki Sabra Mahallesi’nde bulunan “Talib” ailesinin çadırı, İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı ve anne, baba ile 3 çocukları hayatını kaybetti.

Gazze’deki Tuffah Mahallesi’nde bir Filistinli daha İsrail saldırısında öldü. İsrail ordusu, Şucaiyye Mahallesi’nde hem hava hem de karadan saldırılar düzenledi. Ayrıca Refah’ın kuzey sahilindeki bir çocuk, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Yine Refah’ın batısında sivillerin toplandığı bir noktaya yapılan topçu saldırısında 2 kişi yaralandı.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten itibaren devam eden saldırılarında bugüne kadar çoğunluğu kadın ve çocuk olan 172 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti ya da yaralandı, 11 binden fazlası ise kayboldu.

Ulusal çağrılara ve Uluslararası Adalet Divanı’nın durdurma kararlarına rağmen sürdürülen saldırılar, hala devam ediyor.

Can Kaybı 52 Bin 810 TL’ye Yükseldi

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’deki saldırılarında yaşanan can kayıplarını ve yaralanmaları yayınladı.

Son 24 saat içinde Gazze’deki hastanelere 23 ölü ve 124 yaralının getirildiği belirtildi. Ayrıca 19 Ocak’ta varılan ateşkesi ihlal eden İsrail ordusunun, 18 Mart’tan bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 2.701 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 7.432 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 52.810’a, yaralıların sayısı ise 119.473’e yükseldi.

Gazze Şeridi’nde hala enkaz altında binlerce ceset olduğu bildiriliyor.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da biri kadın 8 Filistinliyi gözaltına aldı.

Yerel kaynaklara göre, İsrail askerleri, Ramallah’ın batısındaki Bitunya beldesine baskın düzenleyerek, tutuklu Bedr Armuş’un eşini evinden aldı.

El-Halil’deki Şuyuh beldesinde gerçekleşen baskınlarda ise 5 Filistinli gözaltına alındı ve evlerde arama yapılarak eşyalara zarar verildi.

Nablus kentinde ise İsrail askerleri, İmad el-Agbar ve Yezid Tabilah adlı gençleri evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Related Posts

Canlı yayında ölümden döndü: Salyangoz canından ediyordu

TikTok’ta paylaşılan bir video, ölümcül bir hatayı gözler önüne serdi. Beckylee Rawls, Japonya’nın Okinawa sahilinde dolaşırken estetik görüntüsüne kapıldığı bir deniz kabuğunu topladı. Ancak sonradan fark etti ki, eline aldığı şey dünyadaki en …

Bu kavunun tanesi 5.200 liraya satılıyor: Kapış kapış gidiyor

Dünyanın en pahalı meyvelerinden biri olarak bilinen Japon Crown Kavunu, New York’ta adeta kapış kapış gidiyor… Bu kavunun bu kadar pahalı olma nedenini duyan ise saygı duyuyor.

CANLI | Özgür Özel’den CHP’li belediyelere operasyonlar sonrası ilk açıklama

CANLI | Özgür Özel’den CHP’li belediyelere operasyonlar sonrası ilk açıklama

LeMan protestocularıyla tartışan akademisyene tutuklama

LeMan’ın Beyoğlu’ndaki ofisine saldıran grupla tartışan akademisyen Aslı Aydemir’in tutuklandığı öğrenildi.

İran Genelkurmay Başkanı: İran’ı devirmeyi ve bölmeyi planladılar ancak İran milleti kazandı

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi, yaptığı açıklamada İran’a saldırıların uzun vadeli bir planın ürünü olduğunu savundu. Musevi, “Düşmanlar bize dayattıkları bu savaşı 15 yıldır planlamışlar, ancak üç şeyi yanlış hesaplamışlardı. Liderlik, halk ve Silahlı Kuvvetlerin karşılık verme gücü.” ifadelerini kullandı.

Kiev alevler içinde! Rusya’nın füze ve İHA yağmuru başkenti felç etti

Rusya, Trump-Putin görüşmesinin hemen ardından Ukrayna’nın başkenti Kiev’e 539 İHA ve 11 füzeyle yoğun bir saldırı düzenledi. Saldırıda en az 23 kişi yaralanırken, Kiev’de binalar alev aldı, demiryolu altyapısı zarar gördü.