Kapasite kullanım oranı nisanda azaldı

Türkiye İmalat Sanayinde Kapasite Kullanım Oranı Nisanda %74,3’e Düştü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 1736 imalat sanayi iş yerinin katılımıyla gerçekleşen nisan ayı İktisadi Yönelim Anketi sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre, imalat sanayisinde kapasite kullanım oranı nisanda bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak %74,3 oldu. Mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı da (KKO-MA), önceki aya göre 0,6 puan düşüşle %74,6 seviyesine geriledi.

Kapasite kullanım oranı aylara göre şu şekilde:

  • Ocak – 2024: %76,2
  • Ocak – 2025: %74,6
  • Şubat – 2024: %76,4
  • Şubat – 2025: %74,5
  • Mart – 2024: %76,2
  • Mart – 2025: %74,4
  • Nisan – 2024: %76,7
  • Nisan – 2025: %74,3
  • Mayıs – 2024: %76,3
  • Mayıs – 2025: %74,6

Related Posts

Dünyanın en büyük varlık fonu 40 milyar dolar zarar etti

Dünyanın en büyük devlet varlık fonu olan Norges Bank Investment Management, teknoloji sektörünün yaşadığı zayıflığa dikkat çekerek ilk çeyrekte 415 milyar kron (40 milyar $) zarar ettiğini bildirdi.

Yılın ilk çeyreğinde 62 ülkeye araç ihracatı yapıldı

Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan “eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar” ihracatı yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 535 milyon 907 bin dolar oldu.

Türkiye ile Kazakistan arasında 28 milyar liralık swap anlaşması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Kazakistan Cumhuriyeti Merkez Bankası, Türk lirası ve Kazakistan tengesi üzerinden üç yıl geçerli bir swap anlaşmasına imza attı.

Ticaret Bakanı Bolat’tan ekonomi açıklamaları: ‘Düşüş ve çalkantı meydana getirdi’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, EXPO 2025 için bulunduğu Japonya’da Türkiye’nin ekonomik ilişkilerine dair önemli mesajlar verdi. Hizmet ihracatındaki yükselişe ve küresel ticaretteki belirsizliklere dikkat çekti. Türkiye’nin ticaret diplomasisini çok yönlü sürdürdüğünü vurguladı.

Fenerbahçe Maçı Biletleri Satışta

Gaziantep FK, Fenerbahçe maçı biletlerini satışa çıkardı. Fiyatlar 1.950 TL ile 4.000 TL arasında.

E-ticarette ithalat artışı dikkat çekiyor: Yeni zorunluluk başladı!

Yurtdışından ürün getiren e-ticaret platformlarına temsilci bulundurma ve Türkçe hizmet verme zorunluluğu getirildi. Kurallara uymayanlara erişim engeli uygulanabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir