Kayseri’de evsizlere ‘büyük’ şefkat

KAYSERİ (İGFA) – Kayseri’de evsizlerin yaşadığı zorluklara çözüm olmak amacıyla Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle önemli adımlar atılıyor. Kış mevsiminin soğuk günlerinde sokakta kalan vatandaşlar için otellerde barınma imkânı sağlanırken, belediye ekipleri sokakları denetleyerek evsizlerin mağduriyetini en aza indirmeye çalışıyor.

Kayseri Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, sokakta kalan vatandaşlar için sıcak bir yuva olma amacı güderken, Büyükşehir Belediyesi ise onların ihtiyaçlarını temin ediyor.

Bu kapsamda, 15 Şubat günü akşam saatlerinde, Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından otel konaklaması sağlanan T.K. isimli vatandaş, emniyet ekiplerinin yardımıyla otele yerleştirilmesine rağmen, daha sonra otelden kendi isteğiyle ayrıldı.

17 Şubat sabahı ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Çarşısı’ndan aldığı T.K.’yi tekrar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne götürdü. Zabıta ekipleri, buradaki işlemlerin ardından, T.K.’yi yerleştirilmek üzere aynı otele sevk etti.

Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, evsizlerin yaşam koşullarını iyileştirmek için bu önemli sorunu çözmek adına sunduğu her türlü imkân, toplumsal dayanışma ve yardımseverliğin en güzel örneğini oluşturuyor. Ancak, sokakta kalanların yerleşim ve toplumsal desteğe kararsızlıkları dikkat çekiyor.

Related Posts

CHP’li Mullaoğlu: Suriye’de insan aklını zorlayacak katliamlar oluyor

Samsun Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi tarafından düzenlenen panelde, Suriye’de Alevilerin karşı karşıya kaldığı sorunlar ele alındı. Panelde konuşan CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu “Suriye’de maalesef durumlar hiç iyi değil. İnsan aklını zorlayacak derecede katliamlar oluyor” dedi.

Ağılda çıkan yangında hayvanlar telef oldu

Balıkesir’in Manyas ilçesindeki bir ağılda elektrik tesisatından çıkan yangında 30 koyun ile 12 kuzu öldü.

İsrail ordusuna ait bir F-16 taşıdığı bombayı düşürdü

Adraee, güvenli iniş sağlamak amacıyla kontrollü mühimmat atmak isteyen uçağın, taşıdığı bombayı ülkenin kuzeyinde bir alana düşürdüğünü kaydetti. Mühimmatın uçağın inişine de engel olan “teknik bir arıza” nedeniyle düştüğünü öne süren Adraee, olay …

AB’den ateşkes çağrısı: Top artık Rusya’nın sahasında

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’da tam ve şartsız 30 günlük ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu. Von der Leyen, yaptığı açıklamada “Top artık Rusya’nın sahasında. Ateşkesin ihlali halinde Rusya’ya yönelik güçlü baskıyı sürdürmeye ve daha sert yaptırımlar uygulamaya hazırız” dedi.

İsrail’in Gazze saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 5’i aynı aileden, 7 kişi hayatını kaybetti. Görgü tanıkları İsrail ordusunun Han Yunus’un doğusundaki Absan el-Kebira bölgesi ile Nusayrat Mülteci Kampı’nın kuzeyinde gece boyunca aralıklı topçu saldırıları düzenlendiğini aktardı.

Gaziantep merkezli FETÖ operasyonunda 77 tutuklama

Gaziantep merkezli 47 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY’nin güncel yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 225 şüpheliden 77’si tutuklandı, 23’ü serbest, 125 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.