Kenan Güngör: Mangal Kömüründe İhracat Başarısı

Kenan Güngör: Babasından Aldığı Mesleği 35 Yıldır Sürdürüyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde mangal kömürcülüğü mesleğini 35 yıldır başarılı bir şekilde sürdüren Kenan Güngör, yıllık ortalama 60 ton ürünü tedarikçi firmalar aracılığıyla ABD ve Avrupa’ya ihraç ediyor.

Keçikaya köyünde bulunan 3 dönüm arazide mangal kömürü üreten 55 yaşındaki Güngör, Orman İşletme Müdürlüğü ihalelerinden ve tapulu kesim yapan köylülerden aldığı meşe, pırnal ve zeytin ağaçlarından elde ettiği odunları değerlendiriyor.

Kaliteli mangal kömürü elde etmek için odunları koni şeklinde dizip üstünü saman ve toprakla kapatan Güngör, “ocak” adını verdiği yapıları kontrollü şekilde 10-15 gün boyunca yakarak ürünlerini üretiyor.

Güngör, yılda ortalama 300 ton mangal kömürü üretirken, en kaliteli ürünleri tedarikçi firmalar aracılığıyla ABD, Almanya ve Hollanda’ya ihraç ediyor. Ürünler, paletler üzerine istiflenip tırlar aracılığıyla söz konusu ülkelere gönderiliyor.

Kenan Güngör: “Ülke Ekonomisine Katkı Sağlıyoruz”

Kenan Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada babasından mesleği devraldığını ve yılın her ayında üretim yaptıklarını belirterek, en kaliteli mangal kömürünün “pırnal meşe” ağacından elde edildiğini vurguladı.

Odunları Orman İşletme Müdürlüğü ihalelerinden ve tapulu kesim yapan köylülerden sağlayan Güngör, ürettikleri kömürleri tedarikçi firmalara sattıklarını ve bir kısmını ABD ve Avrupa’ya ihraç ettiklerini söyledi.

İşletmesinde daimi olarak 4 işçi çalıştığını belirten Güngör, sağlıklı çalışma koşullarına önem verdiklerini ve çevreye zarar vermeden üretim yaptıklarını dile getirdi.

Mangal kömürlerinin hazırlanması sürecinin bir ay sürdüğünü aktaran Güngör, işin kurallarına uyduklarını ve ürünleri tüketiciye en kaliteli şekilde sunduklarını belirtti.

Related Posts

Sancak’ta birkaç adım…

Osmanlı İmparatorluğu’nun dağılma sürecini hızlandıran Berlin Anlaşması (1878), bilhassa Balkanlarda ciddi değişimler meydana getirmişti. 1400’lerin ortasından itibaren Osmanlıların hâkimiyetindeki Yeni Pazar Sancağı’nın yeni kurulan Sırbistan ve Karadağ arasında bir tampon bölgeye dönüşmesi, anlaşmanın sahada meydana getirdiği değişikliklerden biriydi. Sancak’ın idaresi kâğıt üzerinde hâlâ Osmanlı’nın elindeydi, ancak Avusturya fiilî durum yaratarak bölgede etkinliğini artırıyordu. 1879’daki yeni

Kamp yapmak hayal oldu! Fiyatlar uçtu, artış yüzde 2500’ü buldu

Doğa sever vatandaşlar için Türkiye’nin güneybatısı adeta cennet gibi bir imkan sunuyor. Orta gelirli vatandaşlar sahil kenarındaki otellerin ücretlerini ödeyemezken artık kamp kurmaları da mümkün olmayacak. Kamp alanları, temmuz ayı …

Doğal gazda işlem hacmi katlandı: Elektrik zirvede

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot doğal gaz piyasasında 1000 metreküp gazın referans fiyatı dün 13 bin 489 lira 27 kuruş olarak belirlendi. Piyasada toplam işlem hacmi 14 milyon 685 bin 316 liraya ulaştı. Bu tutar, önceki gün …

Alanya turizmde 4 milyar euro gelir hedefliyor

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, bölgede turizm hareketliliğinin başladığını belirterek, bu yıl 4 milyar avroluk turizm geliri hedeflediklerini söyledi.

‘Sigarada kart komisyonu fesih sebebi’ uyarısı

Kredi kartıyla sigara alışverişinde komisyon alınamayacağı yönündeki kararlara karşın farklı uygulamalar ortaya çıktı.

Honda evcil hayvanlarınızı da düşünüyor: Artık arabadan inmek istemeyecekler!

Her evcil hayvan sahibinin bildiği gibi, kedinizi arabayla taşımak çoğu zaman gerçek bir kabusa dönüşür: Tırmalama, tıslama ve aralıksız miyavlama “paketin” sadece bir parçasıdır… Honda, bu soruna yenilikçi bir çözümle son vermeye karar verdi: Kedi …