Körfez Belediye Başkanı Söğüt: Deprem Gerçeği İçin Hazırlık Yapmalıyız

Depreme Hazırlık Vurgusu: Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt

Kocaeli Afet Platformu üyeleriyle bir araya gelen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, depremin gerçekliğine dikkat çekerek, kenti afetlere karşı hazırlamanın önemine vurgu yaptı.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Kocaeli Afet Platformu mensuplarıyla bir araya geldi. Körfez’de Belediye tarafından düzenlenen toplantıya katılan Başkan Söğüt, platform üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu. Deprem gerçeğine değinen Söğüt, “Deprem bir gerçeğimiz. Bu bilinçle adımlarımızı atmaya devam etmeliyiz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da bize destek oluyor. Kentimizde kentsel dönüşüm adımları attık ve atmaya devam ediyoruz. Sadece bizler değil, hep birlikte kenti risklere karşı hazırlamalıyız. 6 Şubat depremi bize büyük yaralar açtı. Bu olaylar, afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemini tekrar gösterdi. Körfez Belediyesi, afet işleri müdürlüğü ve gönüllü ekiplerle sürekli eğitimler düzenleyerek gençleri bilinçlendiriyor. Amacımız, her an afete karşı hazır olabilmektir” şeklinde konuştu. – KOCAELİ

Related Posts

İran ve ABD arasındaki müzakereler İsrail’i endişelendirdi

İsrailli yetkililer, Tel Aviv yönetiminin İran ile ABD arasındaki nükleer müzakerelerin “sıfır uranyum zenginleştirme” ilkesine uymayan bir anlaşmayla sonuçlanmasından endişe duyduğunu öne sürdü. ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile anlaşma konusunda İsrail’den farklı bir çizgide olduğunu kaydeden İsrailli yetkililer, Tel Aviv’in ABD’nin desteği olmadan İran’a askeri operasyon düzenleyemeyeceğinim belirtti.

Bitlis’teki uyuşturucu operasyonu; 6 kişi tutuklandı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 6 şüpheli ise tutuklandı.

İzmir’de 54 ton kaçak akaryakıta el koyuldu

İzmir’in Aliağa ilçesinde, Malta bayraklı “CMA CGM TARRAGONA” gemisinde yapılan risk analizi sonucu, beyan dışı 54 ton 249 kilogram fuel-oil cinsi kaçak akaryakıt ele geçirildi. Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatlarıyla akaryakıta el kondu. El konulan akaryakıtın gümrüklenmiş değeri 1 milyon 421 bin 967 lira olarak açıklandı.

İBB soruşturmasında 3 ‘etkin pişmanlık’ daha: ‘Tahliyelerine karar verilmiştir’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) soruşturmasında 3 kişi daha ‘etkin pişmanlık’tan yararlandı. 29 Mayıs tarihinde ifade veren üç kişinin ifadeleri ‘yeterli bulunarak’ tahliye kararı verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapısı çalınan ülke haline geldik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un Fethinin 572. Yıldönümünde Millet Bahçeleri Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, “4 yeni millet bahçesini İstanbul’a kazandırıyoruz. İstanbul için şimdiden hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu. ‘Kapısı çalınan ülke haline geldik’ diyen Erdoğan, “Karadeniz’e Osman Gazi gemimizi uğurladık. Orada denizin altında araştırmalar yapıp oralardan doğal gaz çıkararak vatandaşlarımızı çok daha rahatlatacağız” ifadelerini kullandı.

Z kuşağı akın akın göç ediyor: Bu ülke onların vatanı haline geldi!

Kanal Adaları’nın beş kilometrekarelik cenneti Sark, otelcilikte CV’siz işe yerleşme imkânı ve gelir, KDV ile miras vergisi muafiyetiyle İngiltere’nin Z kuşağını kendine çekiyor. Yoğun turizm sezonunda nüfusu iki katına çıkan ada, TikTok videolarıyla yayılan özgür yaşam vaadiyle “yeniden başlamak” isteyen gençlerin yeni rotası haline geldi.