Kulaklıkla ve yüksek sesle müzik dinleyenler dikkat!

Yüksek Sesle Müzik Dinlemenin Zararları ve Alınması Gereken Önlemler

İstanbul (İGFA) – Günümüz stresli, koşuşturmacalı ve kalabalık şehir yaşamında kulaklıkla müzik dinleyen insanlar artık her yerde karşımıza çıkabiliyor. Ancak bu alışkanlığın kulak sağlığı üzerinde ciddi zararları olabileceği belirtiliyor.

Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferhan Öz, yüksek sesle müzik dinlemenin işitme kaybına yol açabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle kulaklıkla yoğun bir şekilde yüksek sese maruz kalmak, kalıcı işitme kaybına neden olabilir.

Prof. Dr. Ferhan Öz, müzik dinlerken ses şiddetinin 85 desibelin üzerinde olmaması gerektiğini vurguluyor. Özellikle 100 desibelin üzerindeki seslerin kısa sürede bile işitme kaybına yol açabileceğini belirten Öz, müzik dinlerken ses seviyesini kütüphanede konuşurkenki gibi düşük tutmanın önemine işaret ediyor.

Ayrıca, uzun süre kesintisiz müzik dinlemenin de zararlı olduğunu belirten Prof. Dr. Ferhan Öz, kulakların dinlendirilmesi ve sık ara verilmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca gürültülü ortamlarda bulunulduğunda iç kulağın korunması için kulak tıkacı kullanılmasını öneriyor.

Yüksek sesle müzik dinlemenin sağlık üzerindeki zararlarından korunmak için alınması gereken bu önlemleri dikkate alarak, kulak sağlığımızı koruyabiliriz.

Related Posts

Grip mevsimi uzadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Doç. Dr. Mustafa Doğan, 2025’te grip mevsiminin oldukça uzadığını belirterek, “Mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen hala hatırı sayılır sayıda üst solunum yolları şikayeti ile hastalar hastanelere başvurmakta, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek istemekteler” dedi.

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.

Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor! Karbonat tek çaresi

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık kanseri nedir, yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir? Prof.Dr. Mete Güngör, yaş ilerledikçe yumurtalık kanseri görülme riskinin arttığını söyledi. 

Günde 1 bardak içen yaşadı! Suda bekletince magnezyumu roketliyor, kramplara veda

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir