Lübnan ile İsrail ateşkesinin uzatıldığı duyuruldu

Lübnan ve İsrail Arasındaki Ateşkes Anlaşması Uzatıldı, Tutukluların İadesi İçin Müzakereler Başlıyor

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD tarafından gözlemlenen Lübnan ve İsrail arasındaki uzlaşma 18 Şubat 2025 tarihine kadar devam edecek.

Ayrıca açıklamada, Lübnan, İsrail ve ABD hükümetleri arasında 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iade edilmesi konusunda müzakerelere başlanacağı belirtildi.

Önceki gün gerçekleşen saldırılarda, Lübnan’la varılan ateşkes anlaşmasına rağmen işgal altındaki bölgelerden çekilmeyen İsrail ordusunun neden olduğu olaylarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Lübnan’dan Çekilme Süreci Gecikti

Lübnan ile İsrail arasında yapılan ateşkes anlaşması, yerel saatle 27 Kasım 2024’te 04.00’te (TSİ 05.00) yürürlüğe girdi. Anlaşma uyarınca Lübnan ordusunun İsrail’in işgal ettiği güney bölgelerine 26 Ocak’a kadar asker konuşlandırması ve İsrail ordusunun çekilmesi bekleniyordu.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden bu yana geçen sürede, İsrail ordusu, bombardımanlar ve ev yıkımları gibi ihlallerle ateşkesi ihlal etmeye devam etti.

İsrail ordusu, 24 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Lübnan’a çekilme sürecinin planlandığı gibi 60 günden fazla sürdüğünü belirterek, buna rağmen çekilmeyi tamamlayamayacaklarını duyurdu.

Related Posts

Özlem Çerçioğlu hakkında iki ayrı suç duyurusu!

Özlem Çerçioğlu hakkında iki ayrı suç duyurusu!

Galatasaray iki oyuncuyu daha gönderdi

Galatasaray’ın 26 yaşındaki stoperi Victor Nelsson, Serie A ekibi Hellas Verona’ya kiralandı. Sarı kırmızılı kulüp Nelsson’u 750 bin euro kiralama bedeli ve 8.5 milyon euro zorunlu olmayan satın alma opsiyonuyla kiraladı. Öte yandan Alman futbolcu Derrick Köhn de Union Berlin’e transfer oldu.

155 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Hakkında “hırsızlık” ve “konut dokunulmazlığının ihlali” suçlarından 155 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 29 yaşındaki firari hükümlü, polisin 6 ay süren takibi sonucu yakalanarak cezaevine gönderildi.

Adana’da Orman Yangını Çıktı

İmamoğlu’nda çıkan orman yangınına hava ve kara ekipleri müdahale ediyor.

Edirne Belediye Başkanlığı memur alımı ilanı: İtfaiye eri ve zabıta memuru alımı başvuru tarihleri açıklandı

Edirne Belediye Başkanlığı memur alımı ilanı paylaştı. İlana göre Başkanlık bünyesinde itfaiye eri ve zabıta memuru istihdam edileccek.

Resmi Gazete’de bugün (19 Ağustos 2025 Resmi Gazete kararları)

Resmi Gazete’de 19 Ağustos 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var? İşte 19 Ağustos 2025 tarihli ve 32991 Sayılı Resmi Gazete ayrıntıları.