Nissan evolvAD projesi ile Birleşik Krallığı otonom sürüşe hazırlıyor

Nissan evolvAD projesi ile Birleşik Krallığı otonom sürüşe hazırlıyor

 

  • Nissan’ın liderlik ettiği evolveAD projesi otonom sürüş kabiliyetini daha da geliştiriyor, Proje Birleşik Krallık Hükümeti tarafından finanse ediliyor ve tedarik zincirinin hazır olmasını teknik olarak destekliyor
  • En son otonom sürüş (AD) teknolojisi ile donatılmış %100 elektrikli Nissan LEAF’ler karmaşık şehir içi ve kırsal yollarda test edildi
  • evolvAD, Birleşik Krallık’ta otonom sürüş teknolojisin en titiz şekilde test edilmesi için Nissan destekli başarılı araştırma projeleri HumanDrive ve ServCity’yi temel alıyor
  • Bu proje ile 8 yıl boyunca 0 kaza ile sürülen 16.000’den fazla otonom sürüş gerçekleştirildi.

Nissan’ın öncülük ettiği ve beş ortaktan oluşan konsorsiyumBirleşik Krallık’ın en son otonom sürüş (AD) araştırma projesi olan “evolvAD’i” başarıyla tamamladı.

evolvAD, Birleşik Krallık’taki Nissan destekli önceki projeler HumanDrive ve ServCity’nin üzerine inşa edilerek, şirketin daha güvenli, daha temiz ve daha kapsayıcı bir dünyaya yönelik küresel vizyonunun bir parçası olarak otonom mobiliteyi gerçeğe yaklaştırıyor.

Ülkenin otoyollarında, şehir merkezlerinde, yerleşim yerlerinde ve kırsal kesimlerinde sıfır kaza ile 16.000’den fazla otonom sürüş gerçekleştirildi.

Nissan AMIEO (Afrika, Orta Doğu, Hindistan, Avrupa ve Okyanusya) Bölgesi Araştırma ve Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı David Moss şunları söyledi: “Her üç araştırma projesi de AD teknolojisinin zorlu sürüş ortamlarında nasıl performans gösterdiğine dair bilgi ve anlayışımızı artırma konusunda son derece başarılı oldu.

“AD mobiliteyi geliştirmek için özel ortaklarımızla birlikte çalışmak bir ayrıcalıktı. Bu teknoloji, insan hatalarını azaltarak sürüşü daha güvenli ve verimliliği artırarak daha temiz hale getirmenin yanı sıra, konum, yaş veya engellilik nedeniyle bugün buna sahip olamayan çok daha fazla insana mobiliteye erişim sağlayabilir. Cranfield’daki Nissan Avrupa Teknik Merkezi’ndeki(NTCE) Birleşik Krallık ekibimiz bu teknolojiyi geliştirmeye devam edecek ve önümüzdeki yıllarda müşterilerimize AD mobilite hizmetlerini sunacak olmaktan heyecan duyuyoruz.”

evolvAD’nin başarıyla sonuçlanması, Birleşik Krallık’taki şehirlerin ve bölgelerin gelecekte AD sistemlerinin ve hizmetlerinin kullanılmasına hazır olup olmadıklarını değerlendirecek olan AD dağıtımının bir sonraki aşamasına hazırlanıyor.

 

Nissan’ın teknik lider olarak yer aldığı beş ortaklı bir konsorsiyum tarafından teslim edilen evolvAD, hükümet ve konsorsiyum ortakları tarafından ortaklaşa finanse edildi. 

Hükümetin 100 milyon sterlinlik Akıllı Mobilite fonu, Bağlantılı ve Otonom Araçlar Merkezi (CCAV) tarafından yönetilmekte ve Birleşik Krallık’ın inovasyon ajansı Innovate UK tarafından sağlanıyor.

21 ay boyunca beş ortak – Nissan, Connected Places Catapult, Humanising Autonomy, SBD Automotive ve TRL – Birleşik Krallık’ta AD teknolojilerinin gelecekteki kitlesel dağıtımına yönelik Birleşik Krallık tedarik zinciri hazırlığını teknik olarak desteklemek için çalıştı. 

Nissan, Japonya (Nissan Araştırma Merkezi), Birleşik Krallık (Nissan Teknik Merkezi Avrupa) ve ABD’de (Nissan İleri Teknoloji Merkezi, Silikon Vadisi) küresel çapta ‘Otonom mobilite hizmeti’ araştırmaları yürütüyor. Buna, şirketin otonom mobilite hizmetlerini başlatmayı hedeflediği Japonya Yokohama’daki en son ‘Easy Ride’ Serena AD araç testi de eklendi.

evolvAD, Nissan’ın otonom mobilite konusunda devam eden küresel gelişimine katkıda bulunarak, teknolojinin dünya çapındaki farklı sürüş koşullarında güvenli bir şekilde performans gösterecek şekilde nasıl uyarlanabileceğini anlamak için içgörü ve verileri paylaşıyor. 

evolvAD sırasında, Bağlantılı ve Otonom Araçlar (CAV’ler), Birleşik Krallık’ta şimdiye kadar AD teknolojisinin en titiz testi için kentsel yerleşim ve kırsal yollara çıkarılmadan önce çeşitli simülatörlerde ve özel test pistlerinde test edildi.

Bu yol türleri, kentsel yerleşim alanlarındaki dar, tek şeritli yollarda düşük hızda sürüş de dahil olmak üzere AD teknolojisi için benzersiz zorluklar sunuyor. Nissan, kırsal alanlarda hiçbir işaretin bulunmadığı virajlı yollarda daha yüksek hızlı rotalar için, AD aracının Gelişmiş Sürücü olarak performans göstermesini sağlamak üzere frenleri ve direksiyonu geliştirmek üzere bir şasi kontrol sistemi geliştirdi.

EvolvAD CAV’ler, yerleşim yerlerindeki CCTV gibi altyapıyı kullanarak durumsal farkındalığı artırmak için bilgi aldı ve araçtan altyapıya (V2I) CAV’lerin performansını artırmak ve yepyeni V2I teknolojileri geliştirmek için nasıl kullanılabileceğine dair benzersiz bir test çalışması oluşturdu.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Yeni teori: Zaman üç boyutlu ve uzay yan etki

Bir bilim insanı, zamanın üç boyutlu olduğunu ve uzayın da bu yapının bir yan ürünü olduğunu öne sürdü. Bilimsel çevrelerde tartışma yaratan teori, evrenin doğasına dair radikal bir bakış sunuyor.

Stresin şifresi çözülüyor! Giyilebilir teknolojiler

Akıllı giyilebilir teknolojiler, mental sağlık izlemede çığır açıyor. Akıllı saatler, bileklikler ve biyosensörler, stres, anksiyete ve depresyon gibi ruhsal sağlık sorunlarını erken teşhis ederek kullanıcıların yaşam kalitesini artırdı. Bilimsel …

Kuzey Denizi’nin sırrı! Dalga devrimi

İskoçya, yenilenebilir enerji alanında dev bir adım atarak dünyanın en büyük dalga tarlası projesini hayata geçirdi. Kuzey Denizi’nin güçlü dalgalarını enerjiye dönüştürmeyi hedefleyen bu iddialı proje, küresel enerji sektöründe çığır açmaya …

Çok yaygın bir doğa olayı ilk defa bu şekilde görüntülendi

Yeryüzünde yaşayan hemen herkes, gökyüzünü yaran yıldırım ışıkları ve onu takip eden gürleyen gök gürültüleriyle hayatının bir döneminde karşılaşmıştır. Ancak bu olağanüstü doğa olayı, ne kadar yaygın olsa da hâlâ birçok gizemi barındırıyor. NASA bu gizemi çözmek için yıldırımları uzaydan fotoğrafladı.

Tahmin edilenlerin 2 katını aştı ve hala büyüyor: Bilim insanları korkutan veriyi paylaştı

Dünya’nın enerji dengesizliği tahmin edilenden çok daha hızlı artıyor ve bilim insanları bu durumu hala tam olarak açıklayamıyor. Yeni yayımlanan verilere göre, gezegenin Güneş’ten aldığı enerjiyle uzaya geri yaydığı enerji arasındaki fark son yıllarda beklenenden iki kat fazla büyüdü. 2023 yılında bu fark metrekare başına 1.8 watt’a ulaştı ve bu, iklim modellerinin öngördüğünden iki kat daha yüksek.

Akın akın Ay’a gidiyorlar! Resmen servet yatıyor, bu rakam ülkeleri heyecanlandırdı!

Çin ve ABD, son dönemde Ay’ı stratejik bir maden sahası olarak görüp kolonileştirme yarışını kızıştırdı. Vancouver merkezli bağımsız bilim insanları, Ay kraterlerinde platin, rodyum ve iridyum gibi nadir metallerin değerinin 1 trilyon doları aşabileceğini hesapladı.