Özgür Özel’in iddialarına Binali Yıldırım’dan tekzip

AA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım hakkındaki iddialarına karşı, Yıldırım ailesinden sert bir yanıt geldi. Binali Yıldırım’ın avukatı Muhammed Gök, iddiaların daha önce gündeme geldiğini ve gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Avukat Gök, suç duyurusuyla ilgili olarak hazırlanan iddianamenin İstanbul Anadolu 47. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2021/638 esas numarasıyla devam ettiğini ve dört yıldan fazla bir süredir dosyada herhangi bir somut delil bulunmadığını açıkladı.

“HALİL FALYALI, İLİŞKİSİ OLMADIĞINI TEYİT ETMİŞTİR”

Avukatın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Müvekkillerim Halil Falyalı ile hiçbir ilişkimiz bulunmamaktadır. Ne kendisiyle ne faaliyetleriyle ilgiliyiz. Daha önce de bu iddiaları güçlü bir şekilde yalanladık. Müvekkillerimle ilgili olduğu iddia edilen kişi olan Halil Falyalı, gazeteci Cüneyt Özdemir aracılığıyla bizzat ilişkisiz olduğunu belirtmiş ve ailesi de konuya ilişkin doğrulamalarda bulunmuştur.

Gök, devam eden açıklamasında CHP lideri Özel’e çağrıda bulunarak, eğer iddiaları destekleyecek somut bir kanıt varsa bu bilgilerin savcılığa sunulması gerektiğini vurguladı:

Eğer CHP Genel Başkanı olarak elinizde iddiaları destekleyecek somut bir kanıt varsa, bu delilleri bağımsız savcılara sunmanız yeterlidir. Bahsi geçen dosyada bu delillerin sunulabileceği hatırlatıyoruz.

TEKZİP METNİ

Özel’in ifadelerine atıfta bulunarak, söz konusu konuşmanın gerçeği yansıtmadığı ve manipülatif olduğu belirtildi.

Tekzipte, “Eğer elinizde somut bir kanıt yoksa, böyle gerçek dışı, temelsiz iddialara aracılık etmek, CHP Genel Başkanı olarak konumunuza uygun değildir.” ifadesine yer verildi.

Aktarılan tekzip metninde amaç, suçun işlenip işlenmediğinden çok, manipülatif bilgilerle toplum algısını yönetmeye çalışmanın açık olduğu vurgulandı:

Bu dosyaya özellikle atıf yapılmasının nedeni, müşteki olarak dahil olduğumuz bir yargılama sürecinin zaten var olmasıdır. 4 yıl önce dile getirilen iddiaların, bu açıklamaların kaynağının aynı olduğu hatırlatıldı.

15 Nisan 2025 tarihinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısında, CHP Genel Başkanı sıfatıyla yapılan konuşmanın gerçek dışı iddiaların tekzip edildiği belirtilerek, ilerleyen süreçte gerçeğe aykırı beyanlardan kaçınılması ve aksi takdirde yasal işlem başlatılacağı ihtar edildi.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapısı çalınan ülke haline geldik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un Fethinin 572. Yıldönümünde Millet Bahçeleri Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, “4 yeni millet bahçesini İstanbul’a kazandırıyoruz. İstanbul için şimdiden hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu. ‘Kapısı çalınan ülke haline geldik’ diyen Erdoğan, “Karadeniz’e Osman Gazi gemimizi uğurladık. Orada denizin altında araştırmalar yapıp oralardan doğal gaz çıkararak vatandaşlarımızı çok daha rahatlatacağız” ifadelerini kullandı.

Z kuşağı akın akın göç ediyor: Bu ülke onların vatanı haline geldi!

Kanal Adaları’nın beş kilometrekarelik cenneti Sark, otelcilikte CV’siz işe yerleşme imkânı ve gelir, KDV ile miras vergisi muafiyetiyle İngiltere’nin Z kuşağını kendine çekiyor. Yoğun turizm sezonunda nüfusu iki katına çıkan ada, TikTok videolarıyla yayılan özgür yaşam vaadiyle “yeniden başlamak” isteyen gençlerin yeni rotası haline geldi.

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi Trump’ın gümrük vergilerini engelledi: Başkan yasal yetkini aştı

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, Başkan Donald Trump’ın diğer ülkelere getirdiği gümrük vergilerinde yasal yetkisini aştığına hükmederek, bu vergilerin uygulanmasını engelleme kararı aldı. Kararda Anayasa’nın ticareti düzenleme ve vergi koyma yetkisini yalnızca Kongre’ye verdiği aktarıldı.

Gazzelilere yardım işkencesi: Bir paket bisküvi için izdiham

Gazze Şeridi’nde önceki gün faaliyete başlayan İsrail-ABD destekli Gazze İnsani Yardım Vakfı’nın (GHF) gıda dağıtma girişimi, kaos ve ölümle neticelendi.

Elon Musk indiremeyince paylaştı: Ayda bir deneyecek

ABD’li milyarder Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX firmasına ait Starship roketi, test uçusunda parçalandı. Roket, 7’nci ve 8’inci test uçuşlarının ardından 9’uncu test uçuşunda da parçalandı. ELON MUSK İNDİREMEYİNCE PAYLAŞTI Starship roketi, Texas …

CHP’li Deniz Yücel’den Erdoğan’a sert yanıt: ‘Seçim yaklaştıkça bir korku almış belli’

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medya hesabından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Yücel “CHP’ye ve CHP’lilere hakaretler etmeyi bırakıp meydanlardan yükselen sesleri dinlesin… Seçim yaklaştıkça Erdoğan’ı bir korku almış belli. Ama yapacak bi şey yok, yalanla talanla gidilen yolun sonu belli…” ifadelerini kullandı.