Robert Francis Prevost kimdir, kaç yaşında? Yeni Papa Robert Francis Prevost nereli? İşte Kardinal Francis Prevost’in biyografisi!

Vatikan’da, Papa Franciscus’un vefatının ardından gerçekleştirilen papa seçimi sonucunda ABD’li Kardinal Robert Francis Prevost, yeni Papa seçildi. 14 Eylül 1955’te Chicago’da doğan ve Peru vatandaşlığına geçen Prevost, Papa XIV. Leo olarak göreve başladı. Kardinal Prevost, Latin Amerika Papalık Komisyonu başkanı ve Piskoposlar Dicastery’si valisi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Chiclayo Piskoposu ve Aziz Augustine Tarikatı’nın eski başrahibi olan Prevost, Kuzey Amerika veya Amerika Birleşik Devletleri’nde doğan ilk Papa unvanını taşımaktadır.

Papa Robert Francis Prevost’un Kariyeri

Chicago doğumlu Prevost, Augustinians için çalışarak kariyerine başladı ve Peru’da çeşitli görevlerde bulundu. 2023 yılında kardinal olan ve Papalık için Potansiyel bir aday olarak gösterilen Prevost, Papa Francis’in ölümünden sonra yeni Papa seçildi. Ancak, din adamı tacizi iddiaları nedeniyle eleştirilere maruz kalan Prevost’un, cinsel taciz konusunda sessiz kaldığı iddia edilmektedir.

Papalık Adayı ve Eleştiriler

Prevost, Piskoposlar için Dicastery’nin Prefect’i olarak atanmasının ardından Papa Francis’in ölümünde yeni Papa adayları arasında yer aldı. Ancak, din adamı tacizi konusunda sessiz kalması nedeniyle eleştiri toplayan Prevost’un, cinsel taciz iddialarıyla ilgili daha fazla adım atmaması eleştirilere neden oldu. Savunuculuk grupları, Prevost’un cinsel taciz konusunda daha aktif olması gerektiğini dile getirdi.

Papa Robert Francis Prevost’un Geçmişi

Papa olarak göreve başlamadan önce Augustinian tarikatında ve Peru’da çeşitli liderlik pozisyonlarında bulunan Prevost, Katolik Kilisesi içinde tanınan bir isim haline gelmiştir. Ancak, din adamı tacizi iddiaları nedeniyle eleştirilere maruz kalan Prevost’un, bu konuda daha fazla adım atması beklenmektedir.

Related Posts

Meclis tatil tarihi 2025 (28. Dönem 3. Yasama Yılı Takvimi) | 2025 TBMM ne zaman kapanacak? Karar Resmi Gazete’de yayımlandı!

28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın bitmesine kısa süre kala Meclis ne zaman tatile girecek? gündeme geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), çalışma süresinin uzatılması kararı da karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Anayasa’nın 93’üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 5’inci maddelerine göre, TBMM’nin tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 25 Haziran’daki 101’inci Birleşimi’nde karar verildi. Buna göre TBMM 1 Temmuz’da tatile girmeyerek çalışmalarına devem edecek. Peki, Meclis ne zaman tatile girecek? TBMM ne zaman kapanacak, çalışma süresi uzatıldı mı? İşte, o konu hakkında bilgiler.

2025 YKS oturumlarının soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2025-YKS) oturumlarının soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM’nin internet sitesinden erişime açıldı.

2025 YKS’de kalem, silgi verilecek mi? YKS 2025 küpe takmak yasak mı?

Bu hafta sonu TYT, AYT ve YDT oturumlarıyla gerçekleşecek üniversite sınavına katılacak öğrenciler, sınav öncesi kuralları merak ediyor. Peki, 2025 YKS’de kalem verilecek mi? YKS 2025 küpe takmak yasak mı?

HSK KARARNAME 2025 – SON DAKİKA || HSK kararnamesi ile görev yeri değişen hakim ve savcıların isimleri

HSK kararname 2025 son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Hakimler savcılar kararnamesi Resmi Gazete’ de yayımlandı. HSK’nin 2025 yılı Ana Kararnamesi tamamlandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 2025 yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladığını bildirerek, hakim ve savcılara yeni görev yerlerinde başarı diledi. İşte, HSK kararnamesi ile görev yeri değişen hakim ve savcıların isimleri

YKS soru kitapçıklarının sınav merkezlerine sevkiyatı başladı

YKS soru kitapçıklarının sınav merkezlerine sevkiyatı başladı

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı? Nükleer belirsizlik detayı!

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı sorusu, savaş dolayısıyla merak konusu oluyor. İsrail, nükleer silahlara sahip olduğu yaygın olarak kabul edilen ancak bunu resmi olarak ne doğrulayan ne de yalanlayan bir politikaya sahiptir. Bu durum, nükleer belirsizlik (nuclear ambiguity) olarak adlandırılır. Uzmanlar, İsrail’in Dimona nükleer tesisinde nükleer silah geliştirdiğine inanmaktadır. Çeşitli raporlar, İsrail’in 90 civarında nükleer savaş başlığına sahip olduğunu ve bunları fırlatabilecek kapasitede olduğunu öne sürmektedir. İşte, İsrail ve İran’ın nükleer silah kullanımı hakkında detaylı bilgiler