Şırnak’ta Tarım Arazisi Temizleniyor: 91 Dekar Arazi Tarıma Kazandırıldı

Şırnak’ta Taşlı Araziler Tarıma Kazandırılıyor

Şırnak’ta, tarıma elverişli olmayan taşlı araziler temizlenerek tarıma kazandırılıyor. Şehirde bulunan 1 buçuk milyon dönüm tarım arazisi içerisinde yer alan İdil Ovası’ndaki verimli alanlar, volkanik taşlar nedeniyle tarım yapılamıyordu. Ancak, Şırnak Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bu taşlı araziler temizleniyor.

Şırnak İl Özel İdaresi Yatırım Programı Kapsamında Taş Temizleme ve Kırma Tesisi Kuruldu

Şırnak Valiliği İl Özel İdaresi, 2024 yılında İdil Ovası Tepeköy mevkiinde Taş Toplama ve Kırma Tesisi’ni faaliyete geçirdi. Kurulan tesis sayesinde günde bin 200 ton mıcır ve altyapı malzemesi üretiliyor. Bugüne kadar 100 dönüm arazi temizlenerek, 80 bin ton altyapı malzemesi elde edildi ve Şırnak merkez, Beytüşşebap, Uludere ve İdil ilçelerinde 55 kilometre yol asfaltlandı.

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin’den Açıklama

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin, atıl durumda olan taşlı arazilerin temizlenerek tarıma açıldığını belirterek, projenin 75 bin dekar taşlı araziyi tarıma elverişli hale getirme amacını taşıdığını ifade etti. Proje kapsamında taşlardan arınan alanlarda bu yıl kırmızı mercimek tarımına başlanacak ve böylelikle bölge çiftçilerinin gelir kaynağı artırılacak.

Sezgin, “Bu proje sayesinde tarıma elverişli hale getirilecek arazilerin ülke ekonomisine ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını öngörüyoruz. Taşlardan temizlenen alanlarda organik tarım yapılacak olup, bölge ekonomisine büyük fayda sağlayacak” dedi.

Şırnak’ta gerçekleştirilen bu çalışmalar, tarıma dayalı ekonomik faaliyetlerin artırılmasına ve kırsal kalkınmanın desteklenmesine önemli katkılar sağlıyor. Şehirde tarımsal potansiyelin artırılmasının yanı sıra, tarıma dayalı gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi de hedefleniyor.

Related Posts

Z kuşağı meğer kripto parayı sadece yatırım olarak görmüyormuş, harcıyormuş da! İşte Bitcoin’le en çok aldıkları şeyler

Sanılanın aksine Z kuşağı, kripto paraları biriktirmek yerine günlük alışverişlerinde harcıyor. Z kuşağının Bitcoin gibi dijital varlıkları günlük yaşamın bir parçası haline getirirken

Petrol denge arayışında

Petrol fiyatları yeni günde karışık seyir sergiliyor. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 67,86 dolardan işlem görüyor.

Yeşil Geçiş İçin Hibe Desteği Tanıtıldı

Kayseri, Sivas ve Yozgat’ta hibe desteği bilgilendirme toplantıları yapıldı. Son başvuru 22 Ağustos 2025.

Doğu Karadeniz’den ABD’ye 43 milyon doları aşkın ihracat

Doğu Karadeniz’den ocak-haziran döneminde ABD’ye savunma ve havacılık sanayisi başta olmak üzere 19 sektörden 43 milyon 234 bin 279 dolarlık ihracat yapıldı.

Altın yükselişe geçti…İşte tam, yarım, çeyrek, gram altın fiyatları

Gram altın bugün kaç TL oldu? Çeyrek altın, yarım altın, tam altın, cumhuriyet altını ve 22 ayar bilezik fiyatları ne kadar? Düğün sezonunun etkisiyle altın fiyatları yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. İşte 22 Temmuz Salı sabahı itibarıyla güncel altın fiyatları listesi…

Gazetecilik Meslek Yasası’na Acil İhtiyaç

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Ayhan Türkez, Türk basınının, gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasası’na acilen ihtiyaç duyduğunu söyledi.