Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan: Suriye’ye uygulanan yaptırımlar kaldırılmalı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan: Suriye’ye Yönelik Yaptırımlar Kaldırılmalı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Suriye’ye yönelik tek taraflı ve uluslararası yaptırımların kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Riyad’da düzenlenen Suriye toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bin Ferhan, Suriye halkına hizmet sunacak kurumların korunmasının önemine dikkat çekti.

Yaptığı basın toplantısında, Suriye’ye uygulanan yaptırımlara işaret eden Bin Ferhan, “Suriye’ye uygulanan tek taraflı ve uluslararası yaptırımlar kaldırılmalı” şeklinde konuştu.

“Suriye’nin Geleceği Suriyelilerin Elindedir”

Meydan okumaların çözümünde diyalog, destek ve projelerin önemine değinen Bin Ferhan, “Suriye’nin geleceği Suriyelilerin elindedir.” ifadelerini kullandı.

Suriye’nin birliği ve egemenliğine vurgu yapan Bin Ferhan, Suriye devletinin kapasitelerinin geliştirilmesi, ekonomik ve insani yardımların sunulması gerekliliğine işaret etti.

Toplantıda aynı zamanda, Suriyelilerin ülkelerine dönüşü için stabilizasyonun ve yeniden yapılanmanın sağlanması yönündeki imkanların ele alındığı da belirtildi. (AA)

Related Posts

CANLI | Özgür Özel’den CHP’li belediyelere operasyonlar sonrası ilk açıklama

CANLI | Özgür Özel’den CHP’li belediyelere operasyonlar sonrası ilk açıklama

LeMan protestocularıyla tartışan akademisyene tutuklama

LeMan’ın Beyoğlu’ndaki ofisine saldıran grupla tartışan akademisyen Aslı Aydemir’in tutuklandığı öğrenildi.

İran Genelkurmay Başkanı: İran’ı devirmeyi ve bölmeyi planladılar ancak İran milleti kazandı

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi, yaptığı açıklamada İran’a saldırıların uzun vadeli bir planın ürünü olduğunu savundu. Musevi, “Düşmanlar bize dayattıkları bu savaşı 15 yıldır planlamışlar, ancak üç şeyi yanlış hesaplamışlardı. Liderlik, halk ve Silahlı Kuvvetlerin karşılık verme gücü.” ifadelerini kullandı.

Kiev alevler içinde! Rusya’nın füze ve İHA yağmuru başkenti felç etti

Rusya, Trump-Putin görüşmesinin hemen ardından Ukrayna’nın başkenti Kiev’e 539 İHA ve 11 füzeyle yoğun bir saldırı düzenledi. Saldırıda en az 23 kişi yaralanırken, Kiev’de binalar alev aldı, demiryolu altyapısı zarar gördü.

Turuncu kodla uyarı yapıldı; Denize girmek yasaklandı

Ordu Valiliği, turuncu kodlu uyarı sonrası 4 Temmuz Cuma günü il genelinde denize girmenin yasaklandığını açıkladı. Yasak, vatandaşların can güvenliği için alındı.

Suriye’nin ulusal logosu yenilendi

Suriye’de, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından yeniden inşa sürecinde ülkenin ulusal logosu yenilendi.