Türk Dünyasının Üç Burcu paneli Konya’da gerçekleşti.

Türk Dünyasının Üç Burcu Paneli Konya’da Gerçekleşti

KONYA (İGFA) – Turan Elçileri Teşkilatının düzenlediği “Türk Dünyasının Üç Burcu: Ziya Gökalp, Ömer Seyfettin, İsmail Gaspıralı” adlı etkinlik, Konya Zindankale Katlı Otoparkı Süleyman Şah Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

TET Genel Sekreteri Muhammed Turan Şehitoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından TET Genel Başkanı Celal Öztemiz’in selamlama konuşması ile devam etti. Panelde, Yazar-Şair Yağmur Tunalı, Prof. Dr. Nâzım Hikmet Polat, Prof. Dr. Ahmet Bozdoğan ve Doç. Dr. Tayfun Haykır, “Ziya Gökalp, Ömer Seyfettin, İsmail Gaspıralı’nın hayatları, eserleri ve düşünceleri” hakkında değerli bilgiler paylaştılar. Konuşmaların ardından dinleyicilerin soruları yanıtlandı. Ayrıca, “Günün anlam ve önemini yansıtan plaketler” TET Genel Başkanı Celal Öztemiz, TET Türk İş Konseyi Başkanı Ali Boduroğlu, Selçukya Kültür Sanat Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Türk Ocakları Konya Şubesi Başkanı Dr. Vedat Erden ve Alperen Ocakları Başkanı Musa Avcı tarafından takdim edildi.

Programda, TET Onur Kurulu Üyesi İsmail Çiçek, TET Genel Merkez Yürütme (Danışma) Kurulu Üyesi Özlenen Deniz Öztemiz, TET Meram İlçe Başkanı Hüseyin Yer, TET Karatay İlçe Başkanı Halime Doğru, TET Türk Dünyası Akademi Kurulu Üyesi Bekir Karaca, emekli akademisyen Prof. Dr. Orhan Yavuz, Türk dünyasından öğrenciler ve vatansever, kitapsever, sanatsever kişiler de yer aldı. Etkinlik, konuşmacılarla günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Related Posts

Meclis tatil tarihi 2025 (28. Dönem 3. Yasama Yılı Takvimi) | 2025 TBMM ne zaman kapanacak? Karar Resmi Gazete’de yayımlandı!

28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın bitmesine kısa süre kala Meclis ne zaman tatile girecek? gündeme geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), çalışma süresinin uzatılması kararı da karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Anayasa’nın 93’üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 5’inci maddelerine göre, TBMM’nin tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 25 Haziran’daki 101’inci Birleşimi’nde karar verildi. Buna göre TBMM 1 Temmuz’da tatile girmeyerek çalışmalarına devem edecek. Peki, Meclis ne zaman tatile girecek? TBMM ne zaman kapanacak, çalışma süresi uzatıldı mı? İşte, o konu hakkında bilgiler.

2025 YKS oturumlarının soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2025-YKS) oturumlarının soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM’nin internet sitesinden erişime açıldı.

2025 YKS’de kalem, silgi verilecek mi? YKS 2025 küpe takmak yasak mı?

Bu hafta sonu TYT, AYT ve YDT oturumlarıyla gerçekleşecek üniversite sınavına katılacak öğrenciler, sınav öncesi kuralları merak ediyor. Peki, 2025 YKS’de kalem verilecek mi? YKS 2025 küpe takmak yasak mı?

HSK KARARNAME 2025 – SON DAKİKA || HSK kararnamesi ile görev yeri değişen hakim ve savcıların isimleri

HSK kararname 2025 son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Hakimler savcılar kararnamesi Resmi Gazete’ de yayımlandı. HSK’nin 2025 yılı Ana Kararnamesi tamamlandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 2025 yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladığını bildirerek, hakim ve savcılara yeni görev yerlerinde başarı diledi. İşte, HSK kararnamesi ile görev yeri değişen hakim ve savcıların isimleri

YKS soru kitapçıklarının sınav merkezlerine sevkiyatı başladı

YKS soru kitapçıklarının sınav merkezlerine sevkiyatı başladı

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı? Nükleer belirsizlik detayı!

İsrail ve İran’ın nükleer silahı var mı sorusu, savaş dolayısıyla merak konusu oluyor. İsrail, nükleer silahlara sahip olduğu yaygın olarak kabul edilen ancak bunu resmi olarak ne doğrulayan ne de yalanlayan bir politikaya sahiptir. Bu durum, nükleer belirsizlik (nuclear ambiguity) olarak adlandırılır. Uzmanlar, İsrail’in Dimona nükleer tesisinde nükleer silah geliştirdiğine inanmaktadır. Çeşitli raporlar, İsrail’in 90 civarında nükleer savaş başlığına sahip olduğunu ve bunları fırlatabilecek kapasitede olduğunu öne sürmektedir. İşte, İsrail ve İran’ın nükleer silah kullanımı hakkında detaylı bilgiler