Türkiye, fındık ihracatından 1,9 milyar doları aşkın gelir sağladı

Karadeniz Fındık İhracatı 2024-2025 Sezonunda Rekor Kırdı

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 2024-2025 ihracat sezonuna ilişkin büyük bir başarıyla devam ettiklerini duyurdu. 1 Eylül 2024-30 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleşen dönemde, yurt dışına toplamda 238 bin 428 ton fındık ihraç edilerek 1 milyar 945 milyon 724 bin 564 dolar gelir elde edildi.

Yapılan açıklamada, geçen sezonun aynı dönemine kıyasla %12 artışın yaşandığı ve bu sezon rekor bir performans sergilendiği belirtildi. Önceki yılın aynı döneminde 212 bin 573 ton fındık ihracatı gerçekleştirilirken, elde edilen gelir ise 1 milyar 586 milyon 338 bin 145 dolar düzeyindeydi.

Related Posts

Altının ons fiyatında merkez bankalarının etkisi!

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “Altının ons fiyatında gerçek anlamda bir geri çekilme olacaksa ben yine bunun yükselişi tetikleyen merkez bankalarından geleceğini düşünüyorum” dedi.

Kredi kartı borçları takipte: Yüzde 1056 artışla rekor kırdı!

2020’den bu yana bireysel kredi kullanımında önemli bir dönüşüm yaşandı. BDDK verilerine göre, konut kredileri ciddi oranda gerilerken, kredi kartları bireysel kredilerin neredeyse yarısını oluşturur hale geldi. Takipteki kredilerde ise en büyük artış ihtiyaç kredileri ve kartlarda görüldü.

Sakarya’dan 1.5 Milyar dolarlık otomotiv ihracatı

Türkiye’nin otomotiv üssü Sakarya, 2025’in ilk dört ayında 129 ülkeye gerçekleştirdiği 1 milyar 576 milyon dolarlık ihracatla dikkat çekti. Toyota, Otokar ve TürkTraktör gibi devlerin üretim yaptığı kent, dış satımın yüzde 84’ünü otomotiv sektöründen sağladı.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: 4 telefon modeli için toplatma kararı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 4 telefon modeli ve 1 hoparlörün insan sağlığına ve elektromanyetik uyumluluğa dair teknik gereklilikleri karşılamadığına hükmetti. Ticaret Bakanlığı’na yapılan bildirim sonrası bu ürünlerin toplatılmasına karar verildi. Ürünleri satın alan vatandaşların para iadesi alma ya da başka bir ürünle değiştirme hakkı bulunuyor.

Yurt dışından alışveriş yaparken dikkat! Hem banka hem de kişisel verileriniz kaydediliyor

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurt dışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirterek “Özellikle Türkiye’de herhangi bir temsilcisi bulunmayan yabancı elektronik ticaret sitelerinde karşılaşılacak sorunlarda muhatap da bulunmuyor. Bu nedenle tüketicilerimizin yurt dışı alışverişlerde daha dikkatli olmasını öneriyoruz” dedi.

Valilik, arazileri sulama kararını revize etti: Tek seferlik verilecek

Aydın Valiliği, kuraklık nedeniyle çiftçilerin arazilerinin yalnızca yüzde 50’sine su verilmesine yönelik kararını revize etti. Yeni karara göre, arazilerin yüzde 50’sine iki seferlik yapılacak olan sulama kararı, arazilerin tamamına bir defaya mahsus sulama yapılacak şekilde değiştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir